Materiaali julkaistaan säätiön tuella:

 


Oletko joutunut karanteeniin?
Sinulla voi olla oikeus tartuntatautipäivärahaan.


Voit saada tartuntatautipäivärahaa, jos sinut on määrätty viralliseen karanteeniin tai eristettäväksi etkä voi sen vuoksi tehdä ansiotyötäsi. Ehtona on myös, että kuulut Suomen sairausvakuutukseen tai olet EU- tai Eta-maan tai Sveitsin kansalainen ja työskentelet Suomessa.

Virallinen karanteeni tarkoittaa, että päätöksen karanteenista tekee tartuntataudeista vastaava lääkäri. Sinut voidaan määrätä karanteeniin, vaikka sinulla ei olisi sairauden oireita. Omaehtoista karanteenia suositellaan esimerkiksi henkilölle, joka odottaa koronatestin tulosta. Omaehtoisen karanteenin ajalta et voi saada tartuntatautipäivärahaa. Kun olet karanteenissa, vältä kontaktia kodin ulkopuolisiin henkilöihin.

Tartuntatautipäiväraha on saman suuruinen kuin palkka, jonka olisit saanut, jos olisit voinut käydä töissä. Jos olet yrittäjä, tartuntatautipäivärahan määrä perustuu YEL- ja MYEL-vakuutukseen. Yrittäjien tartuntatautipäivärahan määrä (e/pv) lasketaan jakamalla etuuden alkamishetkellä voimassa ollut YEL- ja MYEL-vuosityötulo 300:lla.

Lisätietoja


Lähde: www.kela.fi


Яндекс.Метрика