Vieraskielinen voi asioida Kelassa pikatulkkauksella tai asiointitulkkauksella

Kela on ottanut käyttöön pikatulkkauksen. Pikatulkkauspalvelu on käytössä useimmissa Kelan palvelupisteissä. Tilanteen vaatiessa kumppani tai Kelan palveluasiantuntija voi varata asiakkaalle myös tulkatun puhelinajan.


​Kela on ottanut käyttöön pikatulkkauksen useimmissa palvelupisteissään. Pikatulkkaus on etätulkkauspalvelu, jossa yhteys tulkkiin saadaan välittömästi asiakaspalvelutilanteessa ilman ennakkotilausta. Kelan palveluasiantuntija käyttää pikatulkkausta älypuhelimen tai tabletin sovelluksen avulla.

Pikatulkkauspalvelu on tarkoitettu lyhytkestoisiin tulkkaustilanteisiin. Pikatulkkausta voidaan toistaiseksi käyttää vain Kelan palvelupisteissä. Pikatulkkauspalvelun tuottaa Túlka Oy.


Pikatulkkauksesta on saatu hyviä kokemuksia

Pikatulkkaus parantaa vieraskielisten asiakkaiden palvelua, kun asioinnin voi hoitaa ammattitulkin välityksellä joustavasti ja nopeasti. Pikatulkkaus myös vahvistaa vieraskielisten asiakkaiden mahdollisuuksia hoitaa Kela-asioitaan itsenäisesti ja yhdenvertaisesti.

Palveluasiantuntijan näkökulmasta pikatulkkaussovellus on kätevä työväline silloin, kun yhteistä kieltä asiakkaan kanssa ei ole. Kelan palveluasiantuntijat ovat kokeneet pikatulkkauksen sujuvoittavan asiakaspalvelua ja parantavan asiakaskokemusta:

— Sujui kuin tanssi, tosi helppo käyttää. Asiakas poistui hymyillen.

— Pikatulkkauksen avulla sain selitettyä asiakkaalle, mitä päätös tarkoittaa.

— Pystyin varaamaan asiakkaalle tulkatun ajanvarauksen asian jatkokäsittelyä varten, kun pikatulkkauksen avulla selvisi, että asiakas tarvitsee syvällisempää neuvontaa.


Kelassa kannustetaan vieraskielisiä kokeilemaan asiointia rohkeasti myös suomeksi tai ruotsiksi heti, kun kielitaito siihen riittää. Pikatulkkausta tarvitaan ainoastaan, jos kielitaito ei vielä riitä monimutkaisen asian selvittämiseen vasta opitulla kielellä. Kelassa voi asioida tarvittaessa myös englanniksi ilman tulkkausta.


Kumppani voi tehdä tulkatun ajanvarauksen

Kelassa voi asioida myös tulkatulla ajanvarauksella, jos asiakkaan asia on monimutkaisempi tai hänellä on useita asioita hoidettavana. Yhteistyökumppani voi varata asiakkaalle tulkatun puhelinajan Kelan ajanvarausjärjestelmässä, jos asiakkaalla on suomalainen henkilötunnus. Asiakas itse ei voi tehdä tulkillista ajanvarausta.

Asiointitulkkauksen tarve voidaan todeta myös Kelan asiakaspalvelussa. Tällöin Kelan palveluasiantuntija varaa asiakkaalle tulkatun puhelinajan. Kelaa vastaa tulkkauksen kustannuksista.


Lue lisää:


Lähde: Kela, Tiedote 30.08.2022

Venäjännös: Elena Karataeva

Siirry ylösЯндекс.Метрика