№ 2 ( 02 ) 2009

«...Kesä, oi kesä! Kesä sointuisa, viivy luonani!...»

Hyvät lukijat!

Kauan odotettu kesä on lopultakin koittanut! Puiden raikasta vihreyttä ja sireenien ja tuomien kukintaa säestää lintujen laulu. Me puolestamme haluamme ilahduttaa teitä, hyvät lukijat, Mosaiikki-Tampere-lehden toisella numerolla. Ensimmäisen numeron kaikki 500 kappaletta menivät nopeasti; siitä voinee päätellä, että lehti oli tarpeellinen.

Se on oikein mukavaa! Sehän tarkoittaa, että me emme turhaan etsi materiaaleja, valmistele artikkeleita ja tapaa mielenkiintoisia ihmisiä; lyhyesti sanottuna tee kaikkea sitä, mitä sanotaan toimituksen arjeksi.

Mitä tapahtumia Tampereella on tähän mennessä vietetty? Valitettavasti niistä kaikista ei mitenkään voi kertoa Mosaiikki-Tampere-lehdessä.

Ensinnäkin, vietettiin Rasismin vastaista viikkoa. Tämä perinteisesti myös Tampereella vietettävä viikko ilahdutti meitä erilaisten tapahtumien runsaudella. Oli konsertteja, luentoja, tutustumispäiviä eri kulttuureihin ja seminaareja ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna Rasismin vastainen viikko ei saanut juurikaan rahoitusta, mutta kaikki tapahtumat kuitenkin pidettiin.

Toiseksi, Pakolaisapu ry:n Järjestöhautomo-projekti on aloittanut toimintansa aktiivisesti. Se järjesti maahanmuuttajajärjestöille kirjanpitokursseja. Monikulttuurinen yhdistys HESHU kokosi yhteen parikymmentä maahanmuuttajajärjestöä ja järjesti vanhassa kirjastossa yhdessä Pakolaisavun projektin kanssa tapaamisen, jossa keskusteltiin maahanmuuttajia kiinnostavista asioista.

Sen lisäksi Pakolaisavun projekti ja HESHU järjestivät yhdessä matkan Sääksjärvelle Pappilanniemen koulutuskeskuksessa järjestettyyn seminaariin, jossa käsiteltiin kansalaisjärjestöjen toimintaan liittyviä asioita: Millainen merkitys HESHU:lla on Pirkanmaan maahanmuuttajille? Mitä tarkoittaa sateenkaariorganisaatio? Mitä hyötyä on nimenomaan maahanmuuttajien sateenkaariorganisaation toiminnasta? Millaisia suunnitelmia ja toiveita sillä on?

Seminaarin aikana käsiteltiin perusteellisesti näitä ja monia muita kysymyksiä. Ei ole salaisuus, että päämäärien ja tehtävien selkeä määrittely helpottaa aina järjestön toimintaa. Sen vuoksi seminaari oli osanottajille tärkeä ja hyödyllinen.

Kolmanneksi, Tampere-talossa vietettiin onnistunutta Tampereen Sävel -kuorofestivaalia. Siihen osallistui 29 kuoroa. Loppukilpailuun pääsi vain 14 kuoroa, kuusi Suomesta ja kahdeksan muista maista. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Meksikosta ja Sambiasta. Tampere-talon salissa pidetyt karsinnat olivat kaikille avoimia ja ilmaisia. Samaan aikaan eri puolilla kaupunkia pidettiin konsertteja. Lopuksi oli suuri gaala-konsertti, jonka aikana nähdyt uudet taidokkaat esitykset ilahduttivat yleisöä jälleen kerran. Kilpailijat saivat palkintonsa ja lähtivät kohti kotejaan odottamaan seuraavaa tapaamista, joka pidetään kesäkuussa 2011.

Entä mitä Tampereella on odotettavissa lähiaikoina?

Värikylläinen kukkaisviikko, johon kuuluu juhlallinen karnevaalikulkue pitkin kaupungin katuja, nuorten olympialaiset, nuorten rock-yhtyeiden esiintyminen ja teatterifestivaali. Kerromme näistä kaikista lyhyesti tässä lehdessä. Tampereen kaupungin internet-sivuilla on tietoa yli 150 eri tapahtumasta, joita kaupungissa järjestetään kesän aikana. Muistakaa vilkaista kaupungin sivuja osoitteessa www.tampere.fi. Teatterin ystäville ilmoitamme, että kesäteatteri on aloittanut toimintansa Pyynikillä. Haiharan museokartano järjestää taiteilijoille kesänäyttelyitä ja kursseja. Lapsia ja aikuisiakin odottaa Särkänniemen huvipuisto, jossa kaikki voivat huvitella juuri niin kuin haluavat. Siellä on Delfinaario ja Akvaario, Lasten eläintarha ja Planetaario, ja tietenkin Tampereen kaupungin symboli, Näsinneulan näkötorni, jossa on pyörivä ravintola. Lyhyesti sanottuna, Tampereella ei kesäaikaan voi kenelläkään olla tylsää, ei kaupunkilaisilla eikä kaupungin vierailla! Ja vaikka ikkunan takana sataa vielä vettä, haluan toivottaa kaikille Mosaiikki-Tampere-lehden lukijoille kuumaa kesää, onnistuneita lomia ja mielenkiintoisia matkoja!

Margarita Niemi
Mosaiikki–Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Rakkaat ystävät! Jos lehdessä tarjottu informaatio kiinnostaa teitä tai jos teillä on kysymyksiä, niin ottakaa yhteyttä lehden toimitukseen; jos haluatte kertoa oman tarinanne siitä, kuinka olette onnistuneet voittamaan vaikeudet kielen opiskelussa tai löytämään työtä ja uusia ystäviä Suomessa, niin lähettäkää omia kertomuksianne. Me julkaisemme niitä mielellämme.

Voitte soittaa klubin numeroon (03) 223 9588.

Osoitteemme on: Suvantokatu 13, 2 krs
33100 Тампере

email: rusklub.tampere@mbnet.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика