2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (20)


№ 3 (19)


№ 2 (18)


№ 1 (17)

№ 4 ( 20 ) 2013

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Vuoden 2014 kynnyksellä…

Hei, rakas lukija!

Tässä on kaikki tämän vuoden viimeisen lehden jutut koottuina yhteen. Olemme koko vuoden yrittäneet julkaista teille mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja. Lehtemme kautta ovat monet lukijamme saaneet tietoa lakimuutoksista, kursseistamme ja tutustuneet mielenkiintoisiin ihmisiin. Mosaiikki-Tampere-lehti on suosittu, ja sillä on paljon kysyntää. Eräs nainen kertoi minulle, että juttumme ansiosta hän sai tietää Tampereella sijaitsevasta uudesta kahvilasta, ja nyt hän käy siellä säännöllisesti. Joku kerää ja säilyttää kaikki Mosaiikki-Tampere-lehdet, toinen taas leikkaa itselleen vain kaikkein kiinnostavimmat jutut talteen. On mukavaa, että julkaisumme ovat haluttuja lukijoiden keskuudessa!

Vuosi vaihtuu, on tehty paljon töitä ja edessä odottaa vielä paljon uutta ja mikä tärkeintä: paljon mielenkiintoista. On ymmärrettävää, että olemme alttiita stressille ja pettymyksille, mutta juhlan kynnyksellä sitä haluaa uskoa, että kaikki järjestyy ja tulee lopulta kuntoon. Joulukuu on monille valmistautumista tulevaan juhlaan. Suomessa valmistaudutaan jouluun ja Venäjällä uuteen vuoteen.

Jeesuksen syntymä on yksi tärkeimmistä kristillisistä juhlapyhistä, jota juhlitaan Jeesus Kristuksen syntymän johdosta. Suomessa joulua juhlitaan 25.12. Joulu on perhejuhla, jolloin kaikki perheenjäsenet eri puolilta maata ja maailmaa kokoontuvat yhteen. Joulun päivät vietetään hiljaisuudessa ja rauhassa. Suurimmalle osalle tämä on ehkä ainoa yhteys uskonnollisiin perinteisiin. Monet suomalaiset perheet osallistuvat jumalanpalvelukseen kirkossa ja myös saunovat tuona päivänä. Suomessa joulupöydässä on perinteisesti kinkku, lohi, taimen, porkkana-, lanttu- tai perunalaatikkoa, joulutorttuja, herneitä, puolukoita tai karpaloita.

Kauan odotetun juhlan tunnelman ja vuoden 2014 odotuksen voi aistia ilmasta. Juhla, joka tuo jokaiseen kotiin havujen tuoksun, ihmeen odotuksen ja satujen viehätyksen. Me ikään kuin olemme joulun satumaisten loitsujen vaikutuksen alaisia. Mutta uutta vuotta juhlitaan täysin eri tavalla. Joulun rauhan ja hiljaisuuden jälkeen ihmiset haluavat ilotella. Juhlinta alkaa iltakuudelta 31.12. Tuolloin Suomen joka kolkassa kuulee pamahduksia, rakettien ja ilotulitteiden ulvontaa, paukkurakettien ja muiden pommien räjähtelyä. Puolilta öin taivas värjäytyy kaiken väristen rakettien ansiosta. Monet menevät kaduille kuohuviinin kanssa, jotta voivat ampua raketteja ja toivottaa toisilleen hyvää uutta vuotta. Myöhemmin, kun kadut alkavat tyhjentyä, kodeissa sytytetään kynttilöitä. Tämä merkitsee uuden vuoden ennusteiden aloittamista. Ennustusten tekemisessä on monta eri tapaa. Tässä yksi niistä. Tinalla ennustetaan seuraavanlaisesti: tietynlaisella kauhalla sulatetaan hellan levyllä tinapala, jonka jälkeen se pudotetaan kylmään veteen tai hankeen. Se, mitä odotetaan tapahtuvaksi tulevana vuonna, nähdään jähmettyneen tinan muodoista.

Kaikkialla maailmassa ihmiset odottavat uuden vuoden lähestyessä miellyttäviä muutoksia, uusia tunteita ja tapahtumia. Vuotta 2014 pidetään kiinalaisen horoskoopin mukaan hevosen vuotena. Uuteen vuoteen liittyy monia kivoja touhuja. Olettekin varmaan jo päättäneet, kenen kanssa tulette juhlimaan uutta vuotta. Kaikkein mukavinta se on viettää perheen ja ystävien kanssa. Ja kaiken kukkuraksi hevonen ei pidä meluisasta seurasta. Ennen juhlaa tulee järjestellä paikat, jotta uusilla asioilla olisi paremmin tilaa tulla elämäänne. Uusi vuosi tulee vastaanottaa hyvässä juhlavassa mielialassa.

Hyvää uutta vuotta!

Margarita Niemi,
Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика