2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 4 ( 16 ) 2012

Mosaiikki Tampereen toimitukselta

Hyvä lukija!

Tervehdys vuoden viimeisen lehden, uudenvuodennumeron sivuilta. Joulukuun juhlavalmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Valoviikot ovat alkaneet Tampereella, ja kadut on koristeltu taianomaisin valoin. Joulumarkkinat kutsuvat glögintuoksullaan ja värikkäillä myyntikojuillaan. Keskustorille virtaa väkeä pitkin päivää. Kirkot ovat avanneet ovensa selkosen selälleen joulujumalanpalveluksia ja juhlakonsertteja varten.

Vuosi 2013 lähestyy. Vuodenvaihteen alla me kaikki teemme yhteenvetoja vuodesta, niin myös Mosaiikki-Tampere-lehti. Tänä vuonna lehdessämme on julkaistu monta hyödyllistä ja mielenkiintoista artikkelia. Niissä on kerrottu lakimuutoksista, seminaareissa käsitellyistä aiheista, maahanmuuttajayrittäjistä, kansalaisjärjestöjen toimijoista ja kaupungin uutisista. Lehdessä julkaistuilla jutuilla olemme halunneet auttaa teitä lukijoitamme edes jossain määrin kotoutumisessanne uuteen yhteiskuntaan ja maahan.

Tämän vuoden syksyllä järjestettiin kuntavaalit. Ilahduttavaa on se, että ehdokkaiden joukossa oli enemmän maahanmuuttajia, kuin aiempina vuosina. Monet ehdokkaat näkivät paljon vaivaa ääniä kerätessään. Minusta näytti siltä, että he taistelivat äänestäjistä aktiivisesti. Harmi, jos joku jäi syrjään eikä osoittanut kiinnostusta vaaleihin, näin hän jäi syrjään myös Tampereen kaupungin elämästä ja tulevaisuudensuunnitelmista.

Yksi tämän vuoden tärkeimmistä asioista on se, että valmisteilla on laki tukien maksamisesta työtä tekevien puolisoille riippumatta palkan tasosta. Tulevana vuonna on odotettavissa muitakin lakimuutoksia. Internetissä on jo julkaistu alustavia tietoja asiasta.

Mitä tulee Tampereen venäläisen klubin toimintaan, niin olemme tehneet tänä vuonna paljon: olemme järjestäneet Euroopan-matkan, perustaneet uusia lastenkerhoja, osallistuneet rasisminvastaiseen viikkoon, suunnitelleet nuorisoprojektin, valmistaneet kaksi nukketeatteriesitystä, osallistuneet intialaisen tanssin Bollywood-festivaaleille, esiintyneet Romashka-päivän konsertissa sekä osallistuneet aktiivisesti kaupungin työhön. Ja toimintamme jatkuu. Nyt toteutamme Tampereen yliopiston Aleksanderin pilkki -projektia.

Entä mikä meitä, Tampereen asukkaita, odottaa tulevana vuonna?

Tampereella järjestettävä kansainvälinen muuttoliikkeisiin liittyvä konferenssi on yksi ensi vuoden päätapahtumista. Konferenssiin osallistuu noin 700 henkeä eri puolilta maailmaa. Tämän kokoluokan tapahtuma järjestetään kanadalaislähtöisen Metropolis-verkoston aloitteesta. Kansainvälisiä muuttoliikekonferensseja on järjestetty aiemmin Kööpenhaminassa, Haagissa ja Azoreilla. Luulen, että monet meistä voivat osallistua siihen. Metropolis 2013 - konferenssista voi lukea sivulta www.metropolis2013.fi.

Venäjältä tulleiden mielestä voi näyttää siltä, että kaikki enteilee jo vuoden 2013 alkua. Myynnissä on tulevan vuoden symboleita: käärmeenmuotoisia matkamuistoja, leluja, tauluja ja avaimenperiä. Kiinalaisen kalenterin mukaanhan ensi vuosi on käärmeen vuosi ja se on yksi mieliinpainuvimmista. Horoskooppien mukaan tiedossa on lukuisia yllättäviä tapahtumia. Aloittakaa siis uusia hankkeita, älkää pelätkö tehdä mitään älytöntäkään. Musta käärme arvostaa yksilöllisyyttä ja auttaa toteuttamaan kaikkein rohkeimmatkin ideat! Muista, että käärme rakastaa rohkeita ja kunnianhimoisia. Kaikkea hyvää teille!

Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere-lehden
toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Tiia Moilanen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика