№ 2 ( 02 ) 2009

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomo-hanke Pirkanmaalle

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomo-hankkeen toiminta on lähtenyt rivakasti käyntiin Pirkanmaalla. Maahanmuuttajien kevätpiknikille osallistui kesäkuun alussa lähes sata ihmistä. Maaliskuussa aloittanut hanke tukee maahanmuuttajajärjestöjen toimintaa.

Kolea sääkään ei pilannut tunnelmaa Järjestöhautomon ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelun piknikillä Tampereen Viikarinsaaressa, kun perulainen trubaduuri Mike Ortiz viritti bossa novaa keinuvin sävelin. Tampereen kurdien kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Aziz Sheikhani oli paikalla vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

”Olen asunut useassa Suomen kaupungissa ja kokemusteni perusteella Tampere voisi toimia edelläkävijänä maahanmuuttajien, viranomaisten ja kantaväestön yhteistyössä”, totesi 90-luvun lopulla Iranista Suomeen saapunut Sheikhani grillailun lomassa. ”Näin voimme rakentaa paremman tulevaisuuden kaikille Suomessa asuville.”

Tukea yhdistystoiminnan arkeen

Yksin Tampereen seudulla asuu runsaat 7000 maahanmuuttajaa, jotka ovat perustaneet yhdistyksiä erittäin aktiivisesti. Järjestöhautomo-hanke auttaa järjestön perustamisesta kiinnostuneita sekä tukee maahanmuuttajayhdistyksiä arkitoiminnan kehittämisessä ja byrokratian solmuissa. Hankkeen järjestöneuvojiin voi ottaa yhteyttä kuka tahansa yhdistystoiminnasta kiinnostunut.

Kevään aikana Järjestöhautomo on järjestänyt Pirkanmaalla keskustelutilaisuuden, kirjanpitokoulutuksen sekä strategiapäivät Pirkanmaan monikulttuuristen yhdistysten liitolle. Pääkaupunkiseudulla hanke aloitti toimintansa jo vuonna 2005.

Suomen Pakolaisapu Pirkanmaalla vuodesta 2007

Pirkanmaalla on jo vuodesta 2007 toiminut Suomen Pakolaisavun Kotilo-projekti, joka parantaa asumisviihtyvyyttä erityisesti monikulttuurisilla alueilla. Kotilo järjestää naapuruussovitteluja ja tuottaa asumiseen liittyvää materiaalia monilla kielillä. Molempia hankkeita rahoittaa RAY, Kotiloa myös Ympäristöministeriön lähiöohjelma.

Suomen Pakolaisapu on kansainvälisen pakolaistyön asiantuntija. Vuonna 1965 perustettu järjestö on uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton. Pakolaisavun työ kotimaassa on tiedotus-, koulutus- ja sosiaalityötä.

Yhteystiedot:
kotimaan toiminnan johtaja Minna Tuunainen
puh. 040 564 3251
Pirkanmaan järjestöneuvoja Sirpa Arvonen
puh. 040 844 0100

Tiedottaja Kati Pietarinen
gsm + 358 45 133 3801
kati.pietarinen@pakolaisapu.fi
Suomen Pakolaisapu
Kaikukatu 3, 4. kerros
00530 Helsinki, Finland

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика