2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (28)


№ 3 (27)


№ 2 (26)


№ 1 (25)

№ 4 ( 28 ) 2015Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Margarita Niemi

Hyvä Mosaiikki-Tampere-lehden lukija!

Vuosi 2015 lähenee loppuaan. Lehdessämme olemme kertoneet kaupunkiamme ja maatamme koskevia asioita, uutisia ja tapahtumia. Joistakin teistä on tullut vakiolukijoitamme, jotka kärsimättömästi odottavat uusia numeroita. On ilahduttavaa, että lehtemme ei mene hukkaan.

Vuosi on ollut meille kaikille vaikea. Se toi sekä iloa että pettymyksiä, mutta se on elämää, joka antaa meille kaikille oppitunteja, joita meidän on käytävä läpi. Jos muistelisimme kaikkia niitä päiviä, jotka olivat merkityksellisiä Tampereelle tänä vuonna, niin tämä vuosi on ollut kaupungillemme väistämättäkin tärkeä. Tamperetta rakennetaan aktiivisesti ja se muuttuu koko ajan. Samalla kaupunki juhlii merkkipäiviään. Särkänniemen huvipuisto täytti tänä vuonna 40 vuotta ja kaupungissa järjestettiin 50. valoviikot, joiden aikana kaupunki loisti helmeilevän valaistuksen kaikessa komeudessaan.

Vuoden aikana avattiin uusia kahviloita, kuten esimerkiksi pupukahvila ja 3D-kahvila. Oli Ravintolapäiviä ja illallisia taivaan alla, jossa ihmiset söivät illallista yhdessä saman pöydän äärellä. Venäläinen laskiaistapahtuma järjestettiin jo kolmannen kerran menestyksekkäästi Tampereen tallipihalla. Oli demokratian päivä, Itsenäisyyspäivä, kaupungin päivä ja lukematon määrä kaikkia muita mahdollisia juhlia ja festivaaleja.

Kuin sieniä sateella kaupunkiin ilmestyy uusia rakennuksia ja kaikki muuttuu. Kriisistä huolimatta luodaan uusia suunnitelmia ja tehdään muutoksia. Kansainvälinen toimintakeskus ja lastenkeskus Rulla muuttavat sijaintiaan. Nyt käydään aktiivisesti suunnittelukokouksia, joissa kerätään uusia ideoita kansanvälisen toimintakeskuksen työstä ja kaikkien keskuksen yhdistysten muutosta vanhan kirjaston rakennukseen kaupungin ydinkeskustaan. Joten meillekin tulee uusi toimisto ja uuden suunnitelmat.

Kaupungissa on nyt uusi hanke nimeltään Oma Tesoma. Tampere kasvaa ja parantaa palveluitaan alueella, jossa asuu tuhansia asukkaita. Tällä alueella on käynnissä useita rakennusalan investointihankkeita. Palveluiden kehittämisellä on tärkeä merkitys niiden käyttäjille seuraavina vuosina. Suunnitelmissa on myös urheilukeskus, mediakeskus, uusi kirjasto sekä vanhusten asuinolojen kehittäminen ja parantaminen. Alueen sosiaaliset ongelmat tarvitsevat kestäviä ja tehokkaita päätöksiä yhdessä asukkaiden kanssa. Oma Tesoma -hankkeen työltä asukkaat odottavat suuria muutoksia.

Uusivuosi lähestyy. Uudenvuoden juhlinta kuuluu monien maailman kansojen perinteisiin. Eri kansoilla on erilaiset tavat, joita he yrittävät säilyttää. Esimerkiksi vanha hyvä italialainen tapa heittää tarpeettomat tavarat vuoden viime minuuteilla ei ole tarua. Hävittämällä tarpeettoman roinansa italialaiset pääsevät eroon negatiivisesta energiasta, jota kuluneella vuodella on kertynyt. Sen vuoksi kuljeskelu italialaisilla kaduilla uudenvuoden yönä voi olla erittäin riskialtista: päälle voi tippua revityt housut tai vanha televisio. Myös me ehdottomasti jätämme kaiken negatiivisen tähän vuoteen. Vilpittömällä rakkaudella toivotamme hyvää uutta vuotta sukulaisillemme, läheisillemme ja ystävillemme. Astumme uuteen vuoteen 2016 vapaan onnellisesti ja parasta odottaen. Uskostamme ja toiveistamme syntyy usko uudenvuoden taikaan.

Terveyttä ja onnea teille uuteen vuoteen!

 

Kunnioittavasti, Margarita Niemi,
Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Tiina Ynnilä

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика