2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (24)


№ 3 (23)


№ 2 (22)


№ 1 (21)

№ 4 ( 24 ) 2014

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Liisa ihmemaassa -sadussa sanotaan näin: sinun pitää juosta kaikin voimin, että pysyisit paikoillasi, mutta päästäksesi jonnekin sinun pitää juosta vähintäänkin tuplanopeutta!

Maailma muuttuu ympärillämme jatkuvasti, uusia teknologioita keksitään, se mikä on ollut eilen mahdotonta, muuttuu tänään mahdolliseksi. Yhteenvetona kuluneesta vuodesta voi todeta, että se oli täynnä erilaisia tapahtumia. Me olemme jo nyt virittäytymässä uuden vuoden tunnelmaan ja odotamme pyhiä.

Joulun henki leijailee jo kaupunkimme kaduilla, jouluvalot tuikkivat, näyteikkunat on koristeltu kauniisti ja kaupoista löytyy lahjoja. Tampereen Valoviikkojen avajaisilla on puolivuosisataiset perinteet. Tänä vuonna kaduilla palaa jouluvalojen lisäksi myös talojen seinille ripustetut valot. Tämä on täysin uutta: seinillä olevat valoteokset syttyvät illalla ja muuttuvat valogalleriaksi. Kaupungin keskustorilla järjestetään joulumarkkinat, joilta voitte ostaa lahjoja ja ilahduttaa läheisiänne.

Huomio! Tampereelta näytetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa uuden vuoden vaihtuminen! Yleensä uuden vuoden vastaanottaminen on lähetetty Helsingistä Senaatintorilta. Tänä vuonna televisioitua juhlaa vietetään kaupungissamme. Juhlat alkavat klo 22.00 Tampere-talossa, missä esiintyy Tampere Filharmonia johtajanaan Santtu-Matias Rouvali. Konsertissa esiintyy myös Suomen kuuluisia muusikoita: Diandra, Timo Kotipelto, Sani Aartela ja Anssi Kela. Sorin Sirkus tuo kaikille iloisen uudenvuoden mielen. Juhlakonsertti on kaikille halukkaille avoin, ja se pidetään uudenvuoden yönä ulkona. Suomessa suosittu ryhmä JVG (Jare ja Ville-Galle), joka esittää rappia ja hip-hoppia, järjestää supershow’n Tampereen Sähkölaitoksen katolla Tammerkosken rannalla. Esitys alkaa klo 22.45. Näitä esityksiä voi seurata kotona tai kaupungin keskustassa televisioruuduilta. Klo 24.00 Sibeliuksen sinfonian säestämänä kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan juhlailotulituksesta.

Tuleva vuosi on kiinalaisen horoskoopin mukaan vuohen vuosi. Tämä vuosi tulee ennustusten mukaan olemaan ystävällinen, koska onhan VUOHELLA rauhallinen, kesy luonne. Toivotan kaikille Mosaiikki–Tampere-lehden lukijoille kaikkea hyvää ja terveyttä, täyttyköön syvimmät toiveenne. Kaikkea hyvää uudelle vuodelle lehtemme parissa! Hyvää uutta vuotta!

Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere -lehden toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Maria Lepistö

Kuva: Elena Krushelnitskaya

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика