№ 2 ( 02 ) 2009

Venäläisen klubin 20-vuotisjuhla

Tampereen Venäläinen klubi vietti toukokuun 31. päivänä 20-vuotisjuhlaansa Sampola-opistossa pidetyn juhlakonsertin merkeissä. Huolimatta kuumasta sunnuntaipäivästä ja siitä, että mökkikausi oli jo alkanut, juhlaan kokoontui yli kolmesataa henkilöä. Meille, jotka asumme kaukana kotiseuduiltamme, tuo juhla oli tärkeä myös sen vuoksi, että se osoitti havainnollisesti, miten tärkeää oman kielen ja kulttuurin säilyttäminen on. Ajan myötä ihminen alkaa suhtautua herkemmin omaan menneisyyteensä ja omiin juuriinsa. Sen vuoksi mekin valmistelimme juhlaa noin vuoden ajan. Halusimme suunnitella ja tehdä kaiken mahdollisimman hyvin. Klubin toimintavuosien aikana siitä on tullut monille eräänlainen tukikohta Suomessa, paikka, jossa kaikki tukea ja apua tarvitsevat ovat saaneet sitä omalla äidinkielellään.

Juhlassa kiinnitettiin erityistä huomiota lapsiin. Monet heistä ovat syntyneet Suomessa, ja jotkut eivät ole vielä kertaakaan käyneet Venäjällä. Me pyrimme siihen, että tuo päivä jäisi lasten mieliin elävänä ja värikkäänä, että se avaisi heille tien, joka johdattaa tutustumaan Venäläiseen kulttuuriin ja kieleen.

Haluamme lausua suuret KIITOKSET kaikille, jotka tulivat meidän juhlaamme! Satu Vuorinen, Atanas Aleksovski, Tuija Mäkinen ja Leena Kakko ilahduttivat meitä lämpimillä onnentoivotuksillaan ja lahjoillaan. Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus onnitteli klubia Tatjana Klejerovan johdolla ja toi Tampereen yliopiston kirjastolle Slavistiikan laitosta varten lahjaksi Zlatoust-kustantamon kirjoja Pietarista.

Venäläisten Maanmiesten Kansainvälinen Neuvosto palkitsi ryhmän Venäläisen klubin jäseniä monivuotisesta työstä venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin säilyttämiseksi; he saivat kunniamerkit ”Toiminnasta Venäjä-yhteistyön vahvistamiseksi”. Venäläisten Maanmiesten Kansainvälisen Neuvoston puhemiehistön puheenjohtaja kreivi Pjotr Petrovitš Šeremetjev lähetti tervehdyksensä klubille ja juhlakonsertin osanottajille. Kokonaisuudessaan voidaan varmuudella todeta: ”Juhla oli onnistunut!”

Emme kuitenkaan halua lopettaa tähän. Varmaankin tulemme ilahduttamaan Tampereen asukkaita mielenkiintoisilla tapahtumilla vielä monta kertaa. Etenkin tänä vuonna, kun vietetään klubin juhlavuotta.

Margarita Niemi
Kuvat: Emil Bobyrev

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика