№ 1 ( 01 ) 2009

Rakkaat lukijat!

Kevät on täydellä vauhdilla pääsemässä oikeuksiinsa. Syvenevästä kriisistä huolimatta ihmisten kasvoilla alkaa näkyä lämpenemistä ja mieliala on kohenemassa. Vaikka elämässämme tapahtuisi mitä, emme voi olla huomaamatta ikkunoihin kirkkaasti paistavaa aurinkoa ja kuulematta lintujen iloista laulua. Tänä vuonna kevät ilahduttaa meitä uudella mukavalla tapahtumalla eli sillä, että tiedotuslehti Mosaiikki–Tampere alkaa ilmestyä.

Jyväskylässä ja Vaasassa asuvat lukijat tuntevat Mosaiikki-lehden hyvin. Muidenkin suomalaisten kaupunkien asukkaat ovat tutustuneet Mosaiikkiin. Välillä sitä on nähty myös meillä Tampereella. Lehti on kuitenkin ollut enemmän harvinainen kuin vakituinen vieras, mutta nyt tilanne on kokonaan muuttunut. Tampereella alkaa ilmestyä Mosaiikki–Tampere-lehti, jossa on omat, paikallista informaatiota sisältävät sivut. Lehteä selatessanne löydätte paljon kiinnostavaa: mielenkiintoisia kertomuksia maahanmuuttajien elämästä ja uutisia ja tietoa Suomessa toimivista projekteista. Julkaisun ainutlaatuisuus on sen kaksikielisyydessä. Sekä venäjän- että suomenkieliset lukijat voivat lukea lehteä omalla äidinkielellään. Ja suomalaisten organisaatioiden edustajat voivat tutustua vielä paremmin meihin maahanmuuttajiin saadessaan meistä tietoa Mosaiikin kautta. Jos hieman leikkii mielikuvituksella, niin tämä lehtihän voisi olla kolmella tai useammallakin kielellä, kaikki riippuu tietenkin meistä itsestämme ja kiinnostuksesta auttaa toinen toisiamme ja myös projektin rahoituksen suuruudesta.
Juuri Suomeen saapuneen maahanmuuttajan, joka ei osaa kieltä, ei ole lainkaan helppoa orientoitua rannattomassa informaatiovaltameressä. Mistä löytyy kursseja ja työtä? Miten saada lapselle päiväkotipaikka? Missä viettää vapaa-aikaa? Minne lapset voi viedä harrastamaan? Mistä voi saada neuvoja itseä kiinnostaviin kysymyksiin?
Jokainen meistä on esittänyt ja esittää itselleen näitä kysymyksiä joka päivä. Nyt meillä on mahdollisuus löytää vastauksia tärkeimpiin kysymyksiin Mosaikki–Tampere-lehdestä. Teillä on nyt kädessänne meidän ensimmäinen Tampereella julkaistava numeromme, jota tukee ja rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Tämän vuoden maaliskuusta lähtien Tampereen Venäläinen klubi on koonnut lehdessä julkaistavaa informaatiota. Järjestömme päämääränä on venäjän kielen ja kulttuurin säilyttäminen ja järjestöön kuuluu 640 perhettä. Jatkuvasti kasvava jäsenmäärä kertoo vakuuttavasti järjestön hyvästä työstä ja merkityksestä Tampereella asuville venäjänkielisille. Mosaiikki–Tampere-lehti on jälleen yksi Venäläiselle klubille tarjoutuva mahdollisuus tutustuttaa lukijoita meidän toimintaamme sekä muiden toimivien ja aktiivisesti työskentelevien maahanmuuttaja-järjestöjen toimintaan.



Margarita Niemi
Mosaiikki–Tampere-lehden
toimittaja-koordinaattori
puh. (03) 223 9588

Hyvät lukijat!
Mosaiikki–Tampere-lehden koordinaattorina minulla on teille pyyntö: lähettäkää toimituksen sähköposti-osoitteeseen rusklub.tampere@mbnet.fi  materiaaleja, artikkeleita ja kysymyksiä lehdessä julkaistaviksi. Julkaisun päätarkoitus on tiedottaa, tukea ja tutustuttaa lukijoita ihmisiin, jotka ovat kulkeneet maahanmuuttajan ohdakkeisen tien ja selvinneet hyvin matkalla kohdatuista vaikeuksista. Näiden ihmisten kohtaloiden avulla toimitus haluaa auttaa lukijoitaan saamaan enemmän itsevarmuutta ja uskoa omiin voimiinsa.

Kun tiedämme, mihin olemme menossa ja kun tutustumme lähemmin suomalaiseen elämään ja kulttuuriin, meidän on helpompi elää ja voimme kotoutua rauhallisemmin tähän maahan. Toivomme, että Tampereen kaupunki alkaa tukea tämän projektin toteuttamista.

Hyvää matkaa, rakkaat ystävät!

Margarita Niemi
Mosaiikki–Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori
Tampereen Venäläinen klubi
puh. (03) 223 9588
Suvantokatu 13, 33100 Tampere

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика