2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (32)


№ 3 (31)


№ 2 (30)


№ 1 (29)

№ 4 ( 32 ) 2016

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Rakas Mosaiikki-Tampere-lehden lukija!

Vuosi 2016 on käymässä loppuun. Lehdessämme olemme yrittäneet tuoda esille niitä tapahtumia, uutisia ja tilaisuuksia, joita on järjestetty kaupungissamme ja ylipäänsä koko Suomessa kuluvana vuonna. Osa teistä on jo ryhtynyt vakiolukijoiksemme ja odottaa innolla uusia numeroitamme. On todella mukava saada positiivisia arvosteluja julkaisemastamme materiaalista ja ilahduttaa, että ne ovat olleet teistä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä eikä työmme ole mennyt hukkaan.

Tampereen Venäläien klubi

Tampereen Venäläiselle klubille tämä vuosi on ollut täynnä erilaisia ja monipuolisia tapahtumia. Esimerkiksi, unohtumaton matka Venäjän Kultaiselle renkaalle, josta kirjoitimme edellisessä numerossa. Monet myös muistavat pietarilaisten muusikoiden Taianomainen harmonikka -esiintymisen. Vuoden viimeisen kuukauden aikana Klubi teki suuren työn järjestäessään uudenvuoden tapahtumia. Vähän aika sitten oli menestyksekkäät lasten uudenvuoden juhlat, joissa kävi n. 300 ihmistä! Jyväskylästä kutsuttiin mukaan venäjänkielinen Art-Master-teatteri esittämään omaa ohjelmaansa.

Ensi vuoden suurin tapahtuma tulee olemaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlat. Suomessa suunnitellaan runsaasti tapahtumia, jotka ovat omistettu tälle teemalle. Myös meidän klubille on tietenkin osallistumassa juhlintaan aktiivisesti.

Keväällä 2017 Tampereella on kunnallisvaalit. Myös tällä kertaa vaaleihin ottaa osaa myös venäjänkielisiä ehdokkaita. Mutta siitä kerromme lisää seuraavassa numerossa.

Mutta nyt unohdamme työt hetkeksi ja muistutamme, että edessämme meitä odottavat upeat talven juhlat, jotka tuovat mukanaan lahjoja, kuusen, mandariinien ja glögin tuoksuja, hyvyyttä ja taianomaisuutta, kaikkea sitä, joka vie meidät jälleen satujen maailmaan ja lapsuuteen. Ainakin jonkin aikaa kannattaa viettää tässä taianomaisessa maassa.

Kaikkialla on jo joulua edeltävää vilskettä. Kauppojen näyteikkunat on koristeltu ja ne kutsuvat tekemään ostoksia. Kauppatorille on avattu joulutori, missä on monia kojuja, jotka myyvät joulun tuotteita. Ihmiset kiirehtivät ostamaan lahjoja ystävilleen ja läheisilleen. Kaupunki on koristeltu ja välkkyy erivärisissä valoissa ja joissakin taloissa on myös valoinstallaatioita. Moniin puihin on ripustettu jouluvaloja, mikä tuo aikuisille ja lapsille taianomaisen olon.

Uudenvuoden vastaanottaminen on monissa maissa perinne. Venäjällä uusivuosi on ollut ja on edelleen taianomaisin, hauskin ja ”maukkain” juhla, jota juhlitaan perhe- tai lähipiirissä tai ystävien kanssa. Siksi me vastaanotamme uudenvuoden yhdessä Waltikka-hotellissa. Ohjelmassa on uudenvuoden toivotuksia, kilpailuja, tanssiesityksiä, juhlaillallinen ja tietenkin ilotulitus vuoden 2017 kunniaksi.

Rakkaat ystävät, haluan vilpittömästi toivottaa teille onnellista uutta vuotta! Toivon teille kaikkea hyvää!

Pysykää terveinä ja olkaa onnellisia tulevana vuonna! Tapaamisiin lehtemme sivuilla.


Margarita Niemi,
Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Kuva Venäläisten klubin arkistosta.
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика