Pilottinumero 2015

Mosaiikki-Vantaan toimitukselta

Светлана Чистякова
Svetlana Tchistiakova, Vantaan Venäläisen klubin puheenjohtaja

Rakkaat ystävät!

Olen Vantaan Venäläisen klubin puheenjohtaja Svetlana Tchistiakova. Olen erittäin iloinen, että minulla on mahdollisuus tervehtiä teitä Mosaiikki-Vantaan ensimmäisen pilottinumeron sivuilla.

Tilastojen mukaan venäjänkieliset ovat suurin maahanmuuttajaryhmä Vantaalla. Kaupungissa asuu virallisen tiedon mukaan yli 6 000 venäjänkielistä, mikä on 3,7 % koko asukasmäärästä, mutta siitä huolimatta venäjänkieliset asukkaat osallistuvat Vantaalla vähän kaupungin toimintaan.

Osittain tämä johtuu siitä, että kaupunki ei ole erityisesti mainostanut maahanmuuttajapalveluitaan, vaikka sillä onkin erittäin monipuolista ja mielenkiintoista toimintaa ja osittain siitä, että maahanmuuttajat eivät osaa suomen kieltä tarpeeksi hyvin tai tieto ei tavoita heitä.

Toivomme, että Mosaiikki-Vantaa-lehden ilmestyminen auttaa meitä, Vantaan venäjänkielisiä asukkaita, löytämään paremmin yhteiskunnallisen ja kaupungin sosiaalisen elämän pariin. Lehdessä tulemme kertomaan kaupungin tarjoamista tapahtumista ja tilaisuuksista, antamaan tietoa kaupungin eri laitosten tehtävistä, yhdistyksistä, yrityksistä ja virastoista. Tulemme myös tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin, jotka voivat jakaa omia kokemuksiaan sekä antamaan vastauksia teitä kiinnostaviin kysymyksiin.

Toivomme, että olette kiinnostuneina mukana tässä projektissa, annatte palautetta, jaatte mielipiteitänne ja teette kysymyksiä! Ainoastaan teistä ja teidän kiinnostuksestanne riippuu, saako hanke jatkoa. Olen varma, että suhteestamme tulee molemmin puolin kiinnostava ja hyödyllinen.

Toivotan kaikille hyvää kesää, toivottavasti saatte levättyä hyvin ja toivon, että tapaamme jälleen!

Svetlana Tchistiakova
Suomennos: Maria Lepistö

 

Яндекс.Метрика