Pilottinumero 2015

KULTTUURIA VANTAALLA

Etsitkö elämyksiä? Oletko kulttuurin suurkuluttaja?

Vantaalla kulttuuri on läsnä missä liikutkin! Tule mukaan!

kulttuuria

Vantaan kulttuuritarjonta levittäytyy eri puolille laajaa kaupunkia ja tarjoaa monipuolisesti elämyksiä ja kulttuuritapahtumia kaiken ikäisille.

Vantaan Kulttuuri mahdollistaa merkityksellisiä kohtaamisia ja elämää rikastuttavia sisältöjä. Tarkkaa tietoa kulttuurin ajankohtaisista sisällöistä löydät www.vantaa.fi/kulttuuri

Lastenkulttuuri ja kulttuurituotanto huolehtivat siitä, että kulttuurielämyksiä on tarjolla kaupungin eri alueilla. Lasten taidetaloissa Pessissä Tikkurilassa ja Toteemissa Myyrmäessä on mahdollista kokeilla ja kokea kulttuurin koko kirjo. Tarjontaa ja harrasteryhmiä on myös venäjänkielellä. Lisäksi vuosittain toistuvat tapahtumat, festivaalit, kulttuurinen vanhustyö, elokuvasarjat sekä kulttuurin avustukset kuuluvat toimintaamme. Esitteitä lastenkulttuuritarjonnasta löydät: www.vantaa.fi/kulttuuri/lapset_ja_nuoret/ohjelmisto_2015

TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAA VANTAALLA 21 OPPILAITOSTA

Vantaan musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetusta kaikissa soittimissa, laulussa ja musiikin perusteissa. Lisäksi opisto tarjoaa monipuolista soitin- ja musiikkivalmennusta, musiikki-leikkikoulutoimintaa ja avointa opetusta.

Vantaan kuvataidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta viidessä opetuspisteessä eri puolilla Vantaata 5–20-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä lyhytkursseja lapsille ja perheille.

Taiteen perusopetus on siis tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opetusta annetaan arkkitehtuurissa, kuvataiteissa, käsityössä, musiikissa, sanataiteessa, sirkustaiteessa, tanssissa ja teatteritaiteessa. www.vantaa.fi/fi/kulttuuri/taideopetus/taiteen_perusoppilaitokset

Vantaan kaupunginmuseo on vantaalaisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön hoitaja. Museo sijaitsee Tikkurilassa, 1862 valmistuneella historiallisella rautatie-asemalla.

Vantaan taidemuseo järjestää vaihtuvia kotimaisen ja ulkomaisen nykytaiteen näyttelyitä ja vastaa kaupungin laajoista taidekokoelmista. Museo sijaitsee Myyrmäkitalossa. Itä-Vantaalla taidetarjonnasta huolehtii kaupungintalon yhteydessä toimiva Galleria K, jonka toimintaa toteutetaan yhteistyössä Vantaan taiteilijaseuran kanssa.

Länsi-Vantaan kulttuuritilat -yksikkö hallinnoi Vantaan kaupungin kulttuuritaloja Myyrmäki-taloa sekä Vantaan konserttitalo Martinusta, jotka tarjoavat monipuolisia kokemuksia ja elämyksiä kaikenikäisille.

Toivotamme iloista ja elämyksellistä kulttuurivuoitta 2015!

Teksti: Reeli Karimäki
Kuvat: VK lastenkultuuripalvelut
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика