2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (24)


№ 3 (23)


№ 2 (22)


№ 1 (21)

№ 2 ( 22 ) 2014



Kukkaisviikot – mukavat festivaalit!

Tampereella on perinteisesti järjestetty keskikesällä Kukkaisviikot. Festivaalien aikana ympäri kaupunkia järjestetään yli 150 erilaista tapahtumaa. Mutta esillä ei ole vain kukkia: festivaaleilla on tarjolla myös musiikkia, ruokia ja juomia, sekä kulttuuri- ja taidetapahtumia, jotka houkuttelevat joka vuosi tuhansia katsojia saapumaan paikalle.

Tampereen keskusta on 27.7.–4.8. koristeltu tuhansilla kukka-asetelmilla. Lapset voivat leikkiä perinteisiä leikkejä raikkaassa ulkoilmassa Amurin historiallisessa työläismuseokorttelissa ja aikuisille on järjestetty opastettuja kierroksia kaupungilla, näyttelyitä ja viinikylä, samaan aikaan kun päätorilla soitetaan perinteistä suomalaista musiikkia. Festivaaleilla voi ihastella lukemattomia kukkasia, kuunnella artistien esityksiä, maistaa herkullisia ruokia ja juomia tai voi vain unohtaa kaiken ja uppoutua ihanaan juhlatunnelmaan!

Festivaaliohjelma on suunniteltu koko perheelle ja jokainen löytää varmasti itselleen jotain sopivaa ajanvietettä värikkäästä ohjelmasta: Frenckellin viinikylä, Sambakulkue, maailmanpyörä, kukkaterassi, torikahvila, musiikkia, iloisia esityksiä ja paljon muuta! Kukkaisviikkojen aikana on myös mahtava ja harvinainen tilaisuus käydä Dinner in the sky -ravintolassa.

Tapahtumat ovat aina olleet valtavan suosittuja. Näiden festivaalien aikana on tarjolla paljon erilaisia taidemuotoja ja museoissa, opastetuilla kierroksilla ja näyttelyissä voi käydä ilmaiseksi. Kaikki konsertit ja esitykset ovat päätorilla ilmaisia. Viinikylässä makunautinto saadaan aikaiseksi runsaalla valikoimalla viinejä kaikkialta maailmasta. Joka vuosi valitaan Kukkaiskuninkaalliset, jotka edustavat festivaalien tapahtumissa. Tämän lisäksi ohjelmaan saadaan joka vuosi jotain aivan uutta ja yllättävää. Tästä syystä ei ole lainkaan yllättävää, että ihmiset palaavat tänne vuodesta toiseen, jotta voivat sielunsa kyllyydestä pitää hauskaa ja iloita festivaalien värikkäässä tunnelmassa.

Kukkaisviikot avaavat Tampere Food Fest -katuruokaa keskustorilla tapahtuman, joka pidetään 26.–27.7. Tähän tapahtumaan osallistuvat Fisu&Ranet, Liesikiesi, Pikku Paratiisi, Vegemesta, Don Taco, Keittiö Kadulla & Kylässä ja Social Food.

Lisätietoja Kukkaisviikoista saa osoitteesta: www.kukkaisviikot.fi.

Teksti: Margarita Niemi

Kuvat: www.kukkaisviikot.fi

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика