2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (24)


№ 3 (23)


№ 2 (22)


№ 1 (21)

№ 2 ( 22 ) 2014

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Hyvää päivää, rakas lukija!

Toivotamme sinut tervetulleeksi lukemaan lehteämme. Tampereelle on tullut kauan odotettu kesä. Se kyllä on ollut oikukkaampi kuin viime kesä – joko aurinko paistaa meille kirkkaana tai kastumme kylmässä sateessa. Mutta nyt on kuitenkin kesä! Kaikkein rakkain aika lomailulle: niin pienille kuin suurillekin. Vaikka olisitte töissäkin, niin teillä on runsaasti mahdollisuuksia levätä. Tampereella on tarjolla kaupungin asukkaille ja sen vieraille kesäaikana valtavasti erilaisia tapahtumia, jotka ovat sopivia jokaiseen makuun ja kukkarolle. Kesäohjelmistossa on myös ilmaistapahtumia. Näiden tapahtumien järjestäjät ovat yrittäneet tehdä niistä mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia. Tässä lehdessä voitte tutustua muutamiin niistä.

Meidän Venäläinen klubimme jää myös kohta kesälomalle. Haluamme kuitenkin vielä tehdä yhteenvedon tehdyistä töistä ja tiedottaa lukijoille niiden tuloksista. Ensimmäinen puoli hevosen vuotta toi meille paljon töitä. Valmistimme klubissa kevätkaudeksi kaksi suurta näyttelyä, jotka oli omistettu klubin juhlavuodelle. Teimme omin voimin lasten nukketeatteriesityksen ”Karhu-sotapäällikkö”. Vietimme lauantai-päivää luonnossa Längelmäen kylässä Toisessa maailmansodassa kaatuneiden sotilaiden muistomerkillä. Tanssiryhmä RIO DANCE järjesti suuren Keväinen mieliala -konsertin, ja se keräsi täyden salin yleisöä Kaukajärven alueen vapaa-aikakeskukseen. Nuorten nyrkkeilykerhot ja lasten kampailukerhot toimivat menestyksekkäästi.

Ja nyt lyhyesti vielä muista asioista. Cultura-säätiö järjesti folklaulukiertueen Suomessa. Konserttien teemana oli Bulat Okudzhava, jonka syntymästä tuli kuluneeksi 90 vuotta. Folklauluesityksiä järjestettiin menestyksekkäästi Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa ja Tampereella.

Eräässä folklanlukiertuen konserteista.

Huomio ne, jotka haluavat suunnata lomalle Pietariin. Haluamme kertoa uudesta suorasta bussiyhteydestä Tampereelta Nevan rannalle. Linja-autot kulkevat kolme kertaa viikossa: maanantaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Lähtö Tampereen rautatieasemalta on klo 7.00 ja klo 16.30 matkustajat saapuvat Ploštšad Leninan metroasemalle, mistä klo 17.00 lähtee linja-auto takaisin Tampereelle. Kuljettajat, jotka ajavat reitillä, puhuvat niin suomea kuin venäjääkin. Kaikki aikataulut ja tiedotukset aiheeseen liittyen voi katsoa seuraavilta sivuilta:www.tourusbus.com

Tänä vuonna kaupungin tapahtumien pääteemana on ollut Rakas Tampere. Tampereen keskustan myymälöissä on annettu juhlatarjouksia, ilmapallot ovat koristaneet katuja, muusikot tuoneet keväistä tunnelmaa ja Tampereen asukkaat ja vieraat ovat käyneet mielenkiintoisissa paikoissa ja nauttineet uusista kokemuksista.

Tutustukaa Tampereen uusiin sivuihin osoitteessa: www.tampereallbright.fi/love-is-all-bright. Niiltä löytyy paljon mielenkiintoista, esimerkiksi, muille voi kertoa lempipaikoistanne kaupungissa tai jakaa kaupunkiin liittyvän epätavallisen tarinan. Sivuilla voi myös lähettää onnistuneita kuvia Tampereesta.

Herkuttelijoiden on luultavasti mielenkiintoista tietää, että vain meidän kaupungissamme voitte maistaa mustaa makkaraa. Musta makkara, venäjäksi verimakkara, on Tampereen alueen ylpeys. Sitä syödään puolukkahillon kanssa ja päälle juodaan maitoa. Paikallisissa kioskeissa mustaa makkaraa ei osteta painon mukaan, vaan myyjälle sanotaan millä summalla sitä halutaan ostaa. Tätä ruokalajia pidettiin muutama vuosi sitten herkkuna ja monet turistit halusivat maistaa sitä.

Käykää kesällä meidän hienossa, maankuulussa Särkänniemen huvipuistossa. Tai vain levätkää, maistelkaa makeita herkkuja Metson kirjaston lähellä sijaitsevalla torilla, pistäytykää itse kirjastoon, joka on uniikki niin arkkitehtuurinsa kuin myös sisältönsä puolesta. Istukaa laivaan Laukuntorin satamassa ja suunnatkaa pikkumatkalle Viikinsaareen, viettäkää siellä koko päivä, ottakaa aurinkoa, uikaa sielunne kyllyydestä. Kuljeskelkaa Finlaysonin tehtaan alueella, käykää kuuluisassa vakoojamuseossa. Käykää Tallipihalla ja ratsastakaa villisti hevosella. Hankkikaa käsitöitä ja paikallista suklaata matkamuistoiksi. Lyhyesti, haluan toivottaa kaikille hyvää kesää ja menestystä meidän vieraanvaraisella Tampereellamme!

Margarita Niemi,

Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Kuva: Margarita Niemi

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика