2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (24)


№ 3 (23)


№ 2 (22)


№ 1 (21)

№ 1 ( 21 ) 2014

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

”Kevät tulee, kevät tulee,
ja hiljaisten, lämpimien toukokuisten päivien
punertava, valoisa piirileikki
ryntäilee iloisesti sen perässä!...”

F. Tjuttšev

Kalenterissa on menossa vasta kevään ensimmäiset päivät, mutta vuoden alusta on järjestetty menestyksekkäästi jo paljon erilaisia tapahtumia, juhlia, seminaareja ja tapaamisia, ettei moni edes uskoisi.

Joka vuosi kaupungissa pidettävä Rasismin vastainen viikko avasi muutamien järjestöjen ovet heidän toimintaansa tutustumista varten. Näiden järjestöjen joukkoon lukeuduimme myös me, aktiivisesti toimivana järjestönä. Meidän tavoitteenamme on tutustuttaa työhömme niitä, jotka eivät tiedä mitään Tampereen Venäläisen klubin toiminnasta.

Tämä vuosi on Venäläisen klubin juhlavuosi. Jo viime vuoden aikana olemme vähitellen valmistautuneet tähän

ajankohtaan ja suunnitelleet toimintamme tutustuttamista varten erilaisia avoimia tapahtumia. Esimerkiksi, Kansainvälisessä toimintakeskuksessa (Suvantokatu 13) avataan huhtikuussa ”ME 25” -näyttely, joka kertoo yhdistyksemme historiasta 1989–2014. Toukokuussa pidetään tanssiryhmä RIO-dancen kesäinen konsertti Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Syyskuussa me kutsumme kaikki juhlakonserttiin, missä juhlistetaan meidän juhlavuottamme.

Kansainvälistä naistenpäivää 8. maaliskuuta Venäläinen klubi juhlisti ensimmäistä kertaa uudessa ravintola Tsaarissa osoitteessa Tammelan Puistokatu 26-28. Me kaikki viihdyimme siellä erittäin hyvin. Ravintola Tsaari on erikoistunut venäläiseen keittiöön. Siellä voi maistella borssia, blinejä, suolaliemeen säilöttyjä vihanneksia, sieniä… sekä kuunnella venäläistä musiikkia ja tutustua venäläisiin muusikoihin.

Kuten aina, järjestöjen kevääseen kuuluu tilinteon aika. Tapaaminen apulaiskaupunginjohtajan kanssa järjestettiin Maahanmuuttajaneuvoston aloitteesta. Tilaisuuden tarkoitus oli ratkaista, mistä erilaiset maahanmuuttajajärjestöt ja -yhteisöt saavat kokoontumistilan Tampereella. Monilta yhdistyksiltä ja järjestöiltä puuttuu oma tila, minkä takia heillä ei ole mahdollisuuksia järjestää tilaisuuksia, tapaamisia ja konsultaatiota yhdistystensä jäsenille. Tästä syystä yhteistä tilaa koskeva ongelma on erittäin merkityksellinen. Positiivinen vastaus ratkaisisi monien maahanmuuttajajärjestöjen edellä mainitut ongelmat.

Kulttuurielämään liittyen kaupunkilaiset ovat tänä vuonna olleet tyytyväisiä teattereihin. Suosituimpia ovat olleet musikaali Les Miserables (Hyljeksityt), joka on katsojien mielestä yksi vuoden hienoimmista tapahtumista sekä teatteriesitys Kulkuri maailmankuulusta koomikosta Charles Chaplinista. Tämän lisäksi kaupungissa järjestetään monta mielenkiintoista festivaalia ja näyttelyä. Tapahtumien ajat me julkaisemme erikseen. Nukketeatterifestivaaleille ja tanssifestivaaleille osallistuu taiteilijoita monista maista, ja meidän kaupunkimme, kuten yleensä, avaa ovensa vieraanvaraisena kaikille vieraille!

Tulossa on pääsiäisen valoisa juhla! Katolinen ja luterilainen pääsiäinen ei aina ajallisesti osu samaan ajankohtaan ortodoksisen pääsiäisen kanssa. Vuonna 2014 juhlapäivä on onneksi kaikille kristityille sama, 20.4.

Rakkaat lukijat, toivotan teille kaikille valoisaa pääsiäistä, hyvää kevättä ja iloista mieltä! Tulkoon haaveistanne totta ja onnistukoon kaikki suunnittelemanne!

Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Kuva: Irina Senkina

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика