Asioimistulkin ammattitutkinto

Asioimistulkin ammattitutkinto

Asioimistulkin ammattitutkintoon valmistava koulutus 40–46 ov

TAKK (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus) järjestää asioimistulkin ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta monimuotoisesti sosiaalisessa verkkooppimisympäristössä. Opiskelun avuksi tarvitaan hyvät verkkoyhteydet, kuulokkeet ja mikrofoni, valmius kirjoittaa verkossa kahdella kielellä ja ottaa ohjatusti käyttöön verkko-oppimisympäristöjä ja verkkovälineitä, esim. Skype.

Asioimistulkin ammattitutkinto

Kohderyhmä
Asioimistulkin ammatti sopii henkilöille, joilla on sujuva kielitaito suomessa ja toisessa työkielessä, hyvät viestintätaidot sekä laaja työkieltensä kulttuurien ja yhteiskunnan tuntemus.
Koulutus soveltuu ammatissa toimiville asioimistulkeille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan ja suorittaa ammattitutkinnon sekä asioimistulkin ammatista kiinnostuneille, joilla on sujuva kirjallinen ja suullinen kielitaito suomessa ja toisessa työkielessä sekä hyvät viestintätaidot ja soveltuvuus ammattiin. Asioimistulkin tutkinto sopii työn ohessa opiskeltavaksi.

Toteutus
Koulutukseen hakeutumisvaiheessa on kartoitusjakso, jonka aikana testataan ammattiin soveltuvuus ja kummankin työkielen kielitaito. Kartoituksen aikana laaditaan henkilökohtaiset suunnitelmat opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen.
Opiskeluaikana lähipäiviä on keskimäärin joka toinen viikko. Lähipäivien välillä opiskellaan intensiivisesti ja yhteisöllisesti verkko-oppimisympäristössä. Verkossa hyödynnetään sosiaalisen median parhaita puolia; wikejä, blogeja ja keskustelua. Lähipäivien sisältö ja etätehtävien aiheet nivoutuvat tiiviisti keskeisimpiin tulkkaustilanteisiin koulutus- ja sivistystoimessa, sosiaali- ja terveysalan palveluissa, maahanmuuttoasioissa, poliisilla ja oikeudessa. Skypessä on sanasto- ja tulkkausharjoituksia kieliryhmille. Koulutukseen kuuluu myös työssäoppiminen.
Ensimmäiset lähipäivät 25.–26.8.2017.

Asioimistulkin ammattitutkinto -tutkinnonosat
• Tulkin toimintavalmiudet
• Työkielten hallinta
• Tulkkaustaito

Lisätietoja
www.takk.fi→koulutus→Asioimis- ja oikeustulkkaus → Asioimistulkin ammattitutkinto

Ajankohta
25.8.2017–19.10.2018

Kustannukset
Tutkintomaksu 285 €
Koulutusmaksu 155 €
Myös oppisopimus on mahdollinen.

Paikka
TAKK, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Tampereen valtatie 15, 33100 Tampere.

Haku
Hakuaika on 30.1.–31.3.2017.
Sähköinen hakemus löytyy www.takk.fi –sivuilta (Koulutus→Asioimis- ja oikeustulkkaus→Asioimistulkin ammattitutkinto).

Kartoitus toteutetaan 8.–12.5. ja 15.–18.5.2017 Tampereella, 1 päivä/osallistuja. Opiskelijat koulutukseen valitaan kartoituksen perusteella. Tieto valinnasta ilmoitetaan kesäkuussa.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää
• Kouluttaja Soile Mäkiranta soile.makiranta@takk.fi
• Kouluttaja Ekaterina Tsavro ekaterina.tsavro@takk.fi
• Kouluttaja Tuija Hildén tuija.hilden@takk.fi


Lähde: www.takk.fi
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylösЯндекс.Метрика