Imatran Inkerit järjestävät rajamuseossa tapahtuman Rajan Inkerit

Imatran Inkerit kutsuvat imatralaiset tutustumaan valtakunnan rajan historiaan ja toimintaan sekä rajamuseoon Immolassa. Oppaana Suomen itsenäisyyden juhlavuotta kunnioittavassa tapahtumassa on rajamuseon johtaja Mika Albertsson ja rajakillan edustajia.


Imatran Inkerit 27.8.2016. Kuva: Chinar Šahmardan.

Tapahtuma on lauantaina 6.5 klo 11–14. Se on kaikille avoin ja maksuton. Kokoontuminen rajamuseon aulatiloissa. Siellä imatralaisia on vastassa joukko Inklereitä. Tapahtumassa tutustutaan rajan historiaan, rajan toimintaan ja rakenteeseen, sekä ainutlaatuiseen rajamuseoon. Ohjelmaan kuuluu myös vihreiden sisarten eli sotilaskodin toiminnan esittely, jota varten paikalle tulee myös pitkään toiminnassa mukana olleita vapaaehtoisia. Sotilaskoti on tapahtuman ajan avoinna kävijöille, munkkia on paistettu ja kahvia keitetään.

Rettellä mennään myös "metsään" eli museon taakse, jossa sijaitseva opetusraja joka on tarkka kopio valtakunnanrajasta. Siellä saa poseerata "aidoissa" rajavyöhykekuvissa. Opetusrajalla saattaa olla liikkeellä myös koirapartio. Kävelymatkaa kertyy kaikkiaan tuskin kilometriä.

Koska Imatra on rajan kaupunki, Imatran Inkerit ovat myös rajan Inkereitä. Raja on niin olennainen osa Imatraa, että lähempi tutustuminen sen toimintaan kuuluu inkereiden mielestä tärkeänä osana imatralaisuuteen, etenkin näin juhlavuotena.

 

Lisää tietoa:

Katri Lätt, Imatran Inkeri 2016
puh: 040 558 8411, katri.latti@gmail.com

Marjut Vuotila, Imatran Inkeri 1984
marjut.vuotila@gmail.com

www.imatra.fi/imatran-inkeri

www.raja.fi/rajavartiolaitos/historia_perinteet_ja_museotoiminta/rajamuseo

www.facebook.com/events/646740368867866/

 

Teksti: Katri Lätt

Venäjännös: Katri Lätt

 

Siirry ylösЯндекс.Метрика