Pietarilainen nykybaletin huippuryhmä Helsinkiin tammikuussa

Eifman ballet’n vierailulla nähdään kaksi teosta

Eifman Ballet

Yksi Venäjän tunnetuimmista nykybalettiryhmistä Eifman Ballet vierailee Kansallisbaletissa tammikuussa 2017 kahden eri teoksen voimin. Boris Eifmanin luotsaama pietarilaisryhmä on vuosikymmenten ajan kerännyt täysiä katsomoita niin kotimaassaan Venäjällä kuin maailmallakin. Myös ryhmän aiemmat esitykset Suomessa ovat hurmanneet loppuunmyydyt katsomot. Tänä talvikautena ryhmä nähdään Helsingin lisäksi mm. Pietarissa, Lontoossa, Riiassa, Italian Parmassa ja Omanin Masqatissa. Jo vuonna 1977 oman ryhmänsä perustanut koreografi Boris Eifman on tehnyt omanlaisiaan nykybalettiteoksia, jotka herättivät voimakkaita reaktioita varsinkin neuvostoajan traditionaalisessa baletti-ilmapiirissä. Eifmanin teokset ovat tyypillisimmillään kerronnallisia nykybalettiteoksia, joissa kerronnan muoto rikkoo vanhojen balettiperinteiden rajoja.

Aktiivisen koreografin luomisvoima on jatkunut jo 40 vuoden ajan, ja ryhmä on kohonnut 2000-luvulla entistä keskeisempään asemaan Pietarissa: ryhmän yhteyteen on perustettu oma tanssikoulu ja lähitulevaisuudessa on tarkoitus avata Eifmanin johtama tanssin talo Pietariin. Tanssiryhmässä työskentelee reilut 50 tanssijaa, jotka tunnetaan tarkasta tekniikastaan ja ainutlaatuisesta omistautumisestaan.

Kansallisbaletissa nähdään tammikuussa kaksi Boris Eifmanin tuoretta teosta 2010-luvulta. Teoksessa Tchaikovsky. PRO et CONTRA käsitellään Eifmanin mielisäveltäjä Tšaikovskin mielen ja sielun syövereitä. Teos on saanut ensi-iltansa keväällä 2016. Vuonna 2011 kantaesitetty Rodin sukeltaa kahden taiteilijan, kuvanveistäjä Auguste Rodinin ja Camille Claudelin väliseen monimutkaiseen rakkaussuhteeseen. Molemmat teokset esitetään Kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämöllä ainoastaan kaksi kertaa:

  • Eifman Ballet: Tchaikovsky. PRO et CONTRA
    Esitykset 12.1. ja 13.1.2017 klo 19
  • Eifman Ballet: RODIN
    Esitykset 14.1.2017 klo 19 ja 15.1.2017 klo 13

Liput 38–109 euroa

Lisätietoja: www.oopperabaletti.fi


Lähde: http://news.cision.com/
Kuva: Eifman Ballet , www.oopperabaletti.fi
Venäjännös: Irina Senkina


Яндекс.Метрика