Venäjän, kurdin- ja englanninkieliset asiakkaat voivat asioida Kelassa kotikoneeltaan

Kela kokeilee uutta asiakaspalvelua, jossa käytetään kuvayhteyttä. Kokeilu on suunnattu venäjää, kurdia tai englantia puhuville asiakkaille.

Kelassa kokeillaan uutta palvelutapaa venäjän-, kurdin- tai englanninkielisille asiakkaille. Kokeilussa he voivat olla yhteydessä Kelan asiakaspalvelijaan kuvayhteyden avulla kela.fi-sivujen kautta. Asiakas menee kela.fi-sivuille ja valitsee linkistä kuvayhteyden Kelaan. Palvelu vastaa Kelan toimistopalvelua.

Asiakkaat voivat ottaa kuvayhteyden Kelan venäjänkieliseen asiakaspalveluun ke–to klo 8.30–11.00. Kurdia (sorani) puhuvat asiakkaat voivat ottaa kuvayhteyden Kelan asiakaspalvelijaan ma–ti klo 9.00–11.30.

Englanniksi kuvayhteydellä palvellaan työttömyyttä, yleistä asumistukea, lapsiperheiden ja opiskelijoiden tukia, sairastamista, kuntoutus- tai vammaistukia tai eläkkeitä koskevissa asioissa. Palvelu on käytettävissä arkisin klo 9.00–15.00 ajalla 19.3.–20.5.

Muina aikoina asiakkaat voivat asioida Kelan puhelinpalvelussa tai toimistossa. Kelan puhelinpalvelu palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi Helsingin kaupungin ylläpitämässä Infopankki.fi-verkkopalvelussa on Kelan tarkastamaa sosiaaliturvatietoa myös venäjäksi ja englanniksi.

Kela tarjoaa ensimmäisenä julkishallinnon toimijana etäpalvelua asiakkaan kotiin.

Kokeilun ansiosta Kela on ensimmäinen valtakunnallinen julkishallinnon toimija, joka tarjoaa asiakkaalle etäpalvelua kotiin saakka. Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen asiakkaat ovat voineet kokeilla palvelua jo helmikuusta alkaen.

– Ensimmäiset käyttökokemukset ovat olleet positiivisia. Otimme venäjän-, kurdin- ja englanninkieliset asiakkaat kokeiluun mukaan, jotta saisimme lisää käyttökokemuksia. Toisaalta saamme Kelan palveluneuvojien kielitaidon laajemmin käyttöön. Monikielinen palvelu lisää yhdenvertaisuutta, kun kela.fi:n asiointipalvelu on ainoastaan suomeksi ja ruotsiksi, kertoo Kelan erikoissuunnittelija Asko Kiukas.

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Elisan kanssa. Kela kerää palautetta kuvayhteyttä käyttäneiltä asiakkailta. Pilotti kestää toukokuun lopulle.

– Toivomme, että asiakkaat rohkaistuvat asioimaan Kelassa myös kuvayhteydellä. Palvelua voi kokeilla myös Kelan Tikkurilan ja Kampin toimistoissa asiakaspäätteellä. Jos asiakkaat kokevat palvelun toimivaksi ja kokeilu on muutenkin onnistunut, palvelua saatetaan jatkaa kokeilun jälkeen.

Kuvayhteyden saamiseksi asiakas tarvitsee tietokoneen, jossa on

  • riittävästi (1200 kbit/s) laajakaistakapasiteettia, jotta videokuva näkyy
  • mikrofoni, kaiuttimet tai kuulokkeet sekä videokameran
  • työasema, jonka käyttöjärjestelmänä on Windows XP/Vista tai Mac OS X 10,5 tai uudempi.

Lisätietoja asiakkaille verkossa
venäjäksi www.kela.fi/video-rus
kurdiksi (tekstit vain suomeksi)
www.kela.fi/kuvayhteys-kurdi
englanniksi www.kela.fi/web/en/videoconnection-english
Lähde: www.kela.fi/ajankohtaista

Siirry ylösЯндекс.Метрика