24.–28.5.2017
Vaasan XXV Kuorofestivaali


Festivaalin aikana järjestetään lähes sata konserttia ympäri kaupunkia ja Vaasan seutua


Vaasan Kuorofestivaali on viisipäiväinen kansainvälinen laulu- ja kuoromusiikin suurtapahtuma, joka on avoin kaikille kuoroille ja lauluyhtyeille. Festivaali järjestetään vuosittain toukokuun puolessa välissä. Festivaalin aikana järjestetään lähes sata konserttia ympäri kaupunkia ja Vaasan seutua; laulu- ja kuoromusiikkia kuullaan mm. kirkoissa, konserttisaleissa, kouluissa, ravintoloissa ja palvelutaloissa. Vaasan Kuorofestivaali on hyväksytty Finland Festivals -ketjun jäseneksi vuoden 2002 alusta lukien sekä vuoden 2005 alusta kansainvälisen kuoroliiton IFCM jäseneksi (International Federation for Choral Music). Festivaalin pääesiintyjiksi kutsutaan eri laulu- kuoromuodoista kansallisia ja kansainvälisiä huippukuoroja ja lauluyhtyeitä. Festivaaliin osallistuu vuosittain 2 000–3 000 laulajaa Suomesta ja muualta maailmasta.

Mm. vuonna 2017 ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyy ruotsalainen, vokaaliseksi voimatrioksi luonnehdittu Solala, joka on vain muutamassa vuodessa tehnyt huikean uran. Solala on ainutlaatuisella soinnillaan, loistavilla sovituksillaan ja vaihtelevalla ohjelmistollaan omatekoisten rytmisoittimien säestämänä muuttanut käsitystä siitä, miltä lauluyhtye voi kuulostaa.

Jyväskyläläinen Ruamjai puolestaan tunnetaan ilmeikkäästä ja eloisasta esiintymisestään. Ruamjai järjestää myös workshopin, jonka teemana on äänimaiseman luominen kuoron keinoin.

Varhaiseen kirkkomusiikkiin suuntautuva virolainen kokoonpano Heinavanker tekee säännöllisesti kiertueita ympäri Eurooppaa. Heinavanker päivittää ja elävöittää uudella voimalla suullisena perintönä satoja vuosia kulkeneita virolaisia kansansävelmiä sekä ikivanhaa suomalais-ugrilaista lauluperinnettä.

Vuonna 2017 festivaalin pääesintyjät: www.vaasachoirfestival.fi/esiintyjat

Tule Kuorofestivaalille näkemään, kokemaan ja kuulemaan monipuolisia ja vaikuttavia konserttielämyksiä.


Lähde:http://vaasachoirfestival.fi/festivaalista
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylösЯндекс.Метрика