FINFO-neuvontapalvelu

Väestöliitossa on avattu valtakunnallinen FINFO-neuvontapalvelu maahanmuuttajille ja muuttoa suunnitteleville henkilöille sekä heidän kanssaan asiakastyötä tekeville ammattilaisille. Euroopan kotouttamisrahaston ja RAY:n tukemassa WELMIG-hankkeessa kehitetty FINFO-palvelu tarjoaa henkilökohtaista puhelin- ja sähköpostineuvontaa viidellä kielellä. Palvelut ohjaavat maahanmuuttajan oikeiden palveluiden äärelle silloin kun suomalainen palvelujärjestelmä tuntuu vaikeaselkoiselta. Neuvonnan aihealueina ovat mm. asumiseen, työntekoon, opiskeluun, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä yleiset lupa-asioihin liittyvät kysymykset.

Palvelun tarkoituksena on osaltaan helpottaa viranomaisten työtä tarjoamalla heille mahdollisuus ohjata omalle toimialalleen kuulumattomat kysymykset FINFO-palveluun.

FINFO-puhelinpalvelu neuvoo soittajia viidellä kielellä seuraavina aikoina:

ti-pe 10-15 englanti, ranska, arabia, suomi

ti-pe 12-15 venäjä

FINFO-sähköpostineuvonta vastaa kysymyksiin edellä mainituilla kielillä 2-3 työpäivän sisällä.

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen finfo@finfonet.fi

Palvelun tueksi on avattu myös monikielinen, audiovisuaaliseen sisältöön painottuva internet-sivusto, jossa tiedotetaan Suomessa asumiseen ja elämiseen liittyvistä aiheista videohaastattelujen välityksellä ja annetaan vinkkejä arkipäivään 17 eri kielellä.

Sivustoon voitte tutustua osoitteessa www.finfonet.fi

Lisäksi hankkeessa on kehitetty palveluportaali kaikille maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kanssa asiakastyötä tekeville tahoille. Palveluportaali sisältää mm. valtakunnallisen palvelu- ja hankehakemiston sekä tiedotus- ja keskustelualueen. Ilmaiset käyttäjätunnukset voi tilata allekirjoittaneelta.

Lisätietoa kotoutumisesta löytyy Väestöliiton monikulttuurisen osaamiskeskuksen sivulta osoitteessa www.vaestoliitto.fi/monikulttuurisuus

Maksuttomia mainosmateriaalejamme (käyntikorttiesitteitä ja julisteita) voitte tilata minulta. Annan myös mielelläni lisätietoja hankkeesta - yhteystietoni ovat alla.

Johanna Malmelin
Projektikoordinaattori
FINFO-neuvontapalvelut
Monikulttuurinen osaamiskeskus
Väestöliitto
Kalevankatu 16, PL 849, 00100 Helsinki
Puh. (09) 2280 5208, GSM 040 177 9399
Faksi (09) 612 1211
johanna.malmelin@vaestoliitto.fi
www.vaestoliitto.fi, www.finfonet.fi

Siirry ylösЯндекс.Метрика