Kuopio Tanssii ja Soi - tapahtumia kaikille

Nykytanssia, balettia, flamencoa ja afrikkalaista tanssia

Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Joka vuosi kesäkuussa Kuopion keskusta on viikon ajan tanssin täyteinen. Katukuvaa värittävät eri puolilta maailmaa saapuneet tanssijat, torilavalla nähdään monenlaisia esityksiä. Matkailijat ja paikalliset suuntaavat iltaisin esityksiin Musiikkikeskukselle, kaupunginteatterille ja Kulttuuriareenalle.

Perinteikäs Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestetään 14.–20.6.2017 jo 48. kerran. Ohjelmatarjonta on laajaa ja tasokasta.


Uusi näkökulma Giselleen

Kaksi vuotta sitten festivaaliyleisö sai nauttia Dada Masilon Joutsenlammesta. Nyt koreografin käsittelyssä on ollut klassikkobaletti Giselle. Eteläafrikkalainen Masilo yhdistää tanssissaan balettia, nykytanssia ja afrikkalaista tanssia. Aiemmat teokset ovat herättäneet ihastusta niin yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa ympäri maailmaa.

”On suuri haaste alkaa muokata klassikkoteosta. Pyrin luomaan uutta liikesanastoa ja panostan hyvään tarinaan. Perinteisessä Gisellessä on selkeä juoni, mutta roolihahmot jäävät melko latteiksi. Omassa versiossani haluan päästä paljon syvemmälle”, kertoo Dada Masilo.

Esitykset nähdään Kuopion Musiikkikeskuksella 19. ja 20.6. klo 18. Myös Gaalailtojen yleisö pääsee näkemään otteen Gisellen 1. näytöksestä.


Gaala kokoaa tanssin tähdet

Festivaalin Gaala tarjoaa lukuisia huipputeoksia yhden illan aikana. Giselle-otteen lisäksi ohjelmassa on nykytanssiduetto Italiasta, hiphopia ja akrobatiaa yhdistelevä tanssiryhmä Espanjasta, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutut kilpatanssijat Sami ja Jutta Helenius sekä Suomen Kansallisbaletin Atte Kilpisen esittämä soolo Jorma Uotisen teoksesta Ballet Pathétique.

Klassisen baletin ystäville Gaalan helmenä ovat prima-ballerina Alena Shkatula ja ensitanssija Denis Klimuk Viron Kansallisbaletista. He tuovat gaalaan vaativan pas de deux’n Tšaikovskin säveltämästä baletista Prinsessa Ruusunen.

Gaalaillat Musiikkikeskuksella kesäkuun 17. ja 18. päivä juontaa festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.


Kansallisbaletin oppilaitoksen näytös koko perheelle

Festivaaliviikon avajaispäivänä 14.6. klo 15 Musiikkikeskuksella nähdään otteita Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksen kevätnäytöksestä, tyylilajit vaihtelevat klassisesta moderniin.

Balettioppilaitos toimii yhteistyössä Suomen Kansallisopperan ja -baletin kanssa, opiskelijat pääsevätkin usein esiintymään myös oopperatalon suurella näyttämöllä. Suosittelemme esitystä perheille!


Nykytanssia, kursseja, ilmaisohjelmaa, seminaareja...

Kuopio Tanssii ja Soi tunnetaan maailmanluokan tanssiesityksistä. Kuopion Kaupunginteatterilla nähdään nyt nykytanssiryhmiä Israelista, Alankomaista, Kiinasta ja Tšekeistä. Yksi vierailijoista on maailman tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin tanssiryhmiin lukeutuva hollantilainen Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2). Neljän teoksen illat nähdään 14. ja 15.6.

Flamencon ystävien puolestaan kannattaa suunnata Kuopion Musiikkikeskukselle 15. tai 16.6. flamencotaituri Israel Galvánin ainutlaaatuiseen iltaan!

Festivaalin kurssiohjelmasta löytyy tarjontaa kaikille, niin tanssin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin. Joillekin kursseille on vielä vapaita paikkoja, tutustu tarjontaan verkkosivuiltamme ja varaa paikkasi heti.

Festivaali tarjoaa maksutonta tanssi- ja musiikkiohjelmaa Suomi 100 -hengessä Kuopion kauppatorilla arkipäivinä kello 11 ja Musiikkikeskuksen Valohallissa kaikkina päivinä kello 13 ja 17 alkaen. Luvassa on muun muassa eri tanssikoulujen taidonnäytteitä.

Ohjeisohjelmassa on myös Minna Canth -foorumi ja muita seminaareja, festivaalikulkue, lauantaitanssit torilla, tanssimaraton, Satoa Goes Wild -ruokafestivaali keskustan ravintiloissa, Paikallisliike -tapahtuma sekä paljon muuta. Aika ei siis varmasti käy pitkäksi, Kuopioon kannattaa lähteä kauempaakin, tervetuloa!


48. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali 14.–20.6.2017

Tutustu festivaalin koko ohjelmaan:

www.kuopiodancefestival.fi

Ennakkomyynti: lippu.fi, Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio, Lippupisteen myymälät kautta maan.


Teksti: Tiia Moilanen

Kuvat: Stella Olivier (Dada Masilo, Giselle),
Luis Castilla Fotografia (Israel Galván, FLA.CO.MEN), Petri Laitinen

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylösЯндекс.Метрика