№ 5-6 ( 117-118 ) 2016



Toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Tässä numerossa haluamme kertoa teille yhdestä mielenkiintoisesta organisaatiosta: Moskovan maanmiesten talosta. Kuten nimestäkin näkee, niin yhdistys sijaitsee ja toimii Moskovassa ja sen johtaja on Vladimir Vladimirovitš Lebedev, joka työskentelee myös toisessa todella tärkeässä virassa: Moskovan kaupunginjohtajan neuvonantajana.

Pyysin Vladimiria kertomaan lukijoillemme Moskovan maanmiesten talosta sekä kertomaan, miten organisaatio pystyy olemaan heille hyödyksi ja mitä se tekee. Tiedämme, että lukijoidemme joukossa on monia järjestöaktiiveja, jotka tukevat venäjän kieltä ja kulttuuria. Kuitenkaan kaikki eivät tiedä, että Moskovassa on käynnissä monia erilaisia ohjelmia, jotka on suunnattu ulkomailla asuvien venäjänkielisten työhön. Ne on tarkoitettu sekä lasten että aikuisten toimintaan. Osallistua voi erilaisille festivaaleille, kilpailuihin, kulttuuritapahtumiin, koulutuksiin ja jopa terveyden kohentamiseen. On myös avustusohjelmia ulkovenäläisille yhdistyksille, jotka tukevat venäjän kieltä ja kulttuuria. Tällaisen ohjelman kautta saatava rahallinen tuki ei ole yksinkertaista saada. Mutta onko se helppoa Suomessakaan? Luulen, että missä tahansa maassa järjestöjen projektirahoja ei jaeta tuosta noin vaan. Täytyy osoittaa käytännössä ja todistaa kovalla työllä, että työsi on todellakin tuen arvoista. Mutta ei ole silti selvää, että apua myönnetään. Järjestöjä on paljon, ja olette niiden joukossa yksi avun ansaitsijoista. Sikäli kun jaettavan rahan määrä on rajallinen, niin luonnollisesti syntyy kilpailua.

Jos otetaan meidän yhdistyksemme Mosaiikki ry esimerkiksi, niin yhdistyksen perustamisesta ensimmäisen avustuksen saamiseen meni kolme vuotta. Kolme vuotta toiveita, pettymyksiä, epätoivoa ja uudestaan toiveita. Jätämme vuosittain 10–12 hakemusta eri organisaatioihin toiveissa saada tukea toiminnallemme. Puolet päätöksistä on aina kielteisiä. Ja me etsimme uudelleen ja uudelleen uusia rahoituslähteitä. Ilman tätä rahanhankintaa kolmannen sektorin toimintaa ei olisi.

Yhdessä pietarilaisessa oppilaitoksessa, missä keskustelimme yhteistyöstä, luin seinältä sloganin: Onko sinulla tavoite – mene sitä kohti, jos et voi mennä niin ryömi. Jos et voi ryömiä, niin käy makaamaan ja makaa tavoitteesi päin!

Mitä tähän voisi vielä lisätä?


Kunnioittavasti, Tatjana Doultseva,
Mosaiikki-lehden päätoimittaja

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика