2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8-9 (61-62)


№ 7 (60)


№ 6 (59)


№ 4-5 (57-58)


№ 3 (56)


№ 2 (55)


№ 1 (54)

№ 8-9 ( 61-62 ) 2010

Tervehdys, rakkaat lukijat!

Kalenteri näyttää jo joulukuun puoliväliä. Tuntuu uskomattomalta, että aika on jälleen ehtinyt ”mitata matkansa”, ja aivan pian otamme jo vastaan Uutta vuotta 2011. Mutta vielä on aikaa tehdä yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Missä asioissa Mosaiikki-lehden toimitus on onnistunut ja missä ei?

Toimituksemme vastaa Mosaiikki-lehtien kehittämisestä ja julkaisusta useissa Suomen kaupungeissa, Jyväskylässä julkaistavasta tiedotteesta ja yhdistyksen internet-portaalin kehittämisestä. Mitä tulee eri kaupungeissa ilmestyvien lehtien kehittämiseen, niin siinä olemme jo suunnitelmista edellä, koska aloitimme uusien lehtien julkaisemisen saman tien kahdella alueella, Helsingissä (suunnitellusti) ja Pohjois-Savossa (suunnitelmien lisäksi).

Vuonna 2010 Mosaiikki-lehden toimitusta ovat avustaneet Svetlana Sivil, Nadežda Žandr ja kulttuuriseura Mira (Vaasa); Margarita Niemi ja Venäläinen klubi (Tampere); Laine Huttunen, Tatjana Koski ja Inkerikeskus (Helsinki) ja Tiina Ynnilä, Maria Lepistö ja Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö (Kuopio). Olemme valmistaneet ja julkaisseet neljä Mosaiikki-Vaasa-lehteä, neljä Mosaiikki-Tampere-lehteä, neljä Mosaiikki-Helsinki-lehteä ja kaksi Mosaiikki-Savo-lehteä. Jyväskylässä olemme julkaisseet yhdeksän Mosaiikki-lehteä, kymmenen Mosaiikki-Express-tiedotetta ja Psykologi vastaa maahanmuuttajien kysymyksiin -kirjan.

Kaikki varmaankin ovat samaa mieltä siitä, että työmäärä on ollut valtava. Etenkin kun otetaan huomioon, että Jyväskylän toimituksessa kaikkien julkaisujen parissa työskentelee vain seitsemän henkilöä. Vertailun vuoksi voitte vilkaista minkä tahansa suomalaisen lehden kohtaa toimitus ja laskea lehden parissa toimivien työntekijöiden lukumäärän. Niin, ja pitää vielä ottaa huomioon se, että Mosaiikki-lehti on kokonaan kaksikielinen. Se tarkoittaa kääntämiseen ja taittoon liittyviä hankaluuksia, joihin tarvitaan enemmän työaikaa.

Entä mitä suunnitelmistamme emme ole onnistuneet toteuttamaan? Valitettavasti emme ole pystyneet julkaisemaan kaikkia toimituksen arkistossa olevia materiaaleja, vaan ne odottavat yhä vuoroaan - näin kävi myös viime vuonna. Myöskään kaikkia lukijoiden kysymyksiä ja niihin saatuja vastauksia ei ole ollut lehdissä. Kaksikielisessä julkaisussa yksi artikkeli vie huomattavasti enemmän tilaa kuin tavallisessa lehdessä, ja meillä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta sijoittaa Mosaiikin 45 sivulle kaikkia teidän lähettämiänne artikkeleita ja materiaaleja.

Myöskään yhdistyksen internet-portaalissa emme ole onnistuneet toteuttamaan kaikkea sitä, mitä oli ajateltu. Vielä ei ole julkaistu esimerkiksi meidän omaa Keski-Suomi - elämänlaadun maakunta -portaaliamme, joka kertoo kahdella kielellä Keski-Suomen kuntien palveluista. Toivomme kuitenkin, että käyttäjät pääsevät tutustumaan ja arvioimaan portaalia aivan lähiaikoina.

Ennen uutta vuotta on mukava tehdä tulevaisuudensuunnitelmia. Koska meidän suunnitelmamme riippuvat kokonaan siitä, myönnetäänkö meille rahoitusta ensi vuodelle ja jos myönnetään niin kuinka paljon, niin tässä tilanteessa voimme vain haaveilla. Ja tietenkin me haaveilemme, että Mosaiikki-lehti voisi kehittyä edelleen vuonna 2011. Eri puolilla Suomea asuvat lukijat odottavat lehteä, ja sen artikkelit ja materiaalit ovat auttaneet ja tulevat auttamaan mitä erilaisimpia maahanmuuttajaryhmiä - nuorisosta vanhoihin ihmisiin. Monet ihmiset tarvitsevat lehteä, ja se on kaikkein tärkeintä!

Toivotan koko sydämestäni kaikille Mosaiikki-lehden lukijoille, kaikille eri kaupungeissa toimiville koordinaattoreille ja avustajille, kaikille toimituksen työntekijöille ja avustajille ja kaikille, jotka tukevat taloudellisesti meidän projektiamme rauhallista Joulua ja onnellista Uutta vuotta!

Kunnioittavasti, Mosaiikki-lehden

päätoimittaja Tatjana Doultseva

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика