2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (24)


№ 3 (23)


№ 2 (22)


№ 1 (21)

№ 1 ( 21 ) 2014

Vakuutuspalveluja Suomessa asuville venäjänkielisille

Venäjänkielisen väestön koko ajan kasvaessa Suomessa on hälytyttävää, että vakuutusyhtiöt eivät ole vielä heränneet kehittämään palveluitaan venäjänkielellä.

On vaikea keksiä mitään samaan aikaan yhtä tärkeää, mutta etäistä ja monimutkaista kuin vakuutukset. Vakuutukset voivat turvata mm. terveydenhuollon sujuvuuden, autoon sattuvat vahingot sekä mahdolliset vahingot, jotka sattuvat kotona. Vakuutukset tuovat turvaa arkipäivään. Vakuutusten tärkeydestä jokaiselle ihmiselle huolimatta suomalaiset vakuutusyhtiöt eivät kuitenkaan ole vielä heränneet venäjänkielisten suomalaisten palvelemiseen.

Yhteistyössä Tampereen Demolan sekä Tampereen Yliopiston vakuutustiede-oppiaineen kanssa neljän hengen opiskelijaryhmämme on kuitenkin kartoittamassa venäjänkielisten Suomessa asuvien tarpeita ja haluja vakuuttamiseen. Demola antaa opiskelijoille mahdollisuuden ottaa osaa oikeisiin hankkeisiin ja projekteihin. Hankkeet tulevat toimeksiantona erilaisilta yrityksiltä ja organisaatioilta.

Vakuutus on vaikea ja monimutkainen käsite jokaiselle tavalliselle ihmiselle. Ehdot ovat monimutkaiset ja vakuutusyhtiöistä kiertävä yleinen mielikuva saattaa olla negatiivinen. Tästä huolimatta, kodin, itsensä sekä omaisuutensa vakuuttaminen on yksittäisiä parhaita sijoituksia, mitä voi tehdä. Yleisesti ajatellaan, ettei vahinkoa voi sattua minulle, koska olen tarpeeksi tarkkaavainen. Aina vahingot eivät kuitenkaan ole itsestä kiinni. Vaikka vakuutukset eivät ole kenelläkään aktiivisesti mielessä, ne antavat turvaa ja mielenrauhaa vahingon arkipäivään ja etenkin vahingon sattuessa.

Tällä hetkellä vakuutusehdot ovat Suomen vakuutusyhtiöissä vain suomeksi ja ruotsiksi. Saadakseen vakuutuksia, ehdot täytyy ymmärtää täysin. Venäjänkieliselle henkilölle vaihtoehdot ovat, joko osata suomea tai ruotsia sujuvasti tai palkata tulkki mukaan vakuutusyhtiöön. Venäjänkielisen väestön koko ajan kasvaessa Suomessa on hälyttävää, että vakuutusyhtiöt eivät ole vielä heränneet kehittämään palveluitaan venäjänkielellä. Ryhmämme tehtävä onkin tutkia tätä ongelmaa olemalla yhteyksissä niin vakuutusyhtiöihin kuin venäjänkieliseen väestöön, keksiä ratkaisuja venäjänkieliselle väestölle sekä tehdä vakuutustuotteet helposti lähestyttäväksi myös venäjänkieliselle väestölle.

Teemme parhaillaan kyselytutkimusta tarpeiden kartoittamisesta erilaisten kanavien kautta, mutta saadaksemme kehitettyä parhaita ratkaisuja, olemme halukkaita kuulemaan uusia ideoita ja yleisiä mielipiteitä suomalaisia vakuutuspalveluja koskien. Mikäli sinulla on ideoita tai näkemyksiä, miten vakuutusyhtiöt voisivat palvella sinua paremmin, voit lähettää meille sähköpostia (venäjäksi tai suomeksi) osoitteeseen: insurancerusfin@gmail.com 30.4 asti. Voit myös osallistua tutkimukseemme osoitteessa: www.surveymonkey.com/s/vakuutus. Mielipiteesi on erittäin tärkeä meille ja olemme kiitollisia osallistumisestasi!

Teksti: Esa Juntunen

Venäjännös: Katja Nyuppieva

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика