№ 9-10 ( 111-112 ) 2015



Hyvä teko on helppo

Vähän aika sitten pieni ryhmä Jyväskylän kaupungin asukkaita pisti pystyyn uuden Hyvä teko on helppo -hankkeen.

 

Yhteystietomme:

  • Anastasiia Chakkieva,   040 736 6567, chakkieva.anastasiia@gmail.com
  • Dmitri ja Elena Peniäinen, 040 194 9320

 

Tämän hankkeen tavoitteena on osallistua tapahtumiin ja taidetyöpajoihin, joiden ansiosta jokainen osallistuja voi antaa taloudellista tukea aikuisille tai lapsille, joilla on rajalliset selviytymismahdollisuudet tai vaikea sairaus. Osallistuminen edellyttää omin käsin valmistettuja tuotteita, joiden myynnistä saadut rahat suunnataan avun tarvitseville. Käsitöiden tekijöille palautetaan ne rahat, jotka he ovat käyttäneet materiaaleihin ja järjestelyhommiin.

Hanke aloitettiin petroskoilaisen 4-vuotiaan Nikifor Kanevskin aktiivisella auttamisella. Lapsen selkälihassurkastuma on todettu 8 kuukauden iässä. Tästä sairaudesta johtuen Nikifor ei voi seistä, kävellä tai istua omatoimisesti. Hän liikkuu pyörätuolilla äitinsä työntämänä. Tällä hetkellä Nikifor tarvitsee kipeästi ortopedistä korsettia, erikoispatjaa ja muita erikoisvälineitä, jotka auttavat häntä kehittymään.

Työryhmä päätti lähettää tähän mennessä kerätyt varat lapsen äidille, Elena Babushkinalle, joka voi käyttää ne harkintansa mukaan siihen, mitä lapselle on välttämätöntä hankkia!

Haluamme kertoa tehdystä työstämme ja tuloksista.

16.–17.10. Sepänkeskuksen tiloissa Venäjän suurlähetystön konsuliosaston edustajan vastaanoton aikana järjestimme myyjäiset, joissa myytiin itse tekemiämme käsitöitä. Suuri kiitos kaikille osallistujille ihanista tuotteista kuin myös välittömästä osallistumisesta järjestelyihin! Erityiskiitos Tamara Sholokhovalle ja venäjänkielinen yhdistys Feniksille, Anastasiia Chakkievalle, Dmitri ja Elena Peniäiselle, Larisa Hakalle, Galina Shablykovalle sekä Irina Nikitenkolle ja koristemaalatut puutuotteet -työpajan osanottajille!

Veimme tavaroita myös kahdelle kirpputorille. Myyntituotot kerättiin hyväntekeväisyyteen. Kiitos kaikille, jotka toivat tavaroitaan ja auttoivat niiden paikalleen laittamisessa!

21.11. Ravintolapäivänä Karjalainen ravintolamme ilahdutti herkullisilla piirakoillaan ja makeisillaan! Suuri kiitos kaikille avustajille: Feniksille, Dmitri ja Elena Peniäiselle, Evgenia Skvortsovalle, Irina Starovoitovalle ja Mila Tsvetkovalle. Kerätyt varat laitettiin talteen Nikiforin auttamiseksi.

28.–29.11. messukeskus Paviljongissa osallistuttiin Joulumarkkinoille! Esittelimme taitojamme ja joulun- ja uudenvuodenteemaisia tuotteitamme. Haluamme ilmaista kiitollisuutemme Feniksille, joka järjesti kaksi mahtavaa tapahtumaa: taidetyöpajat ja Naisten klubin tapaamisen, missä osallistujat tekivät joulukortteja ja muita käsitöitä. Erityiskiitos myös kaikille, jotka vain antoivat töitään myyntiin.

6.12. Feniksin ihastuttavassa avoimien ovien juhlassa järjestimme minimarkkinat, joissa myimme omia käsitöitämme juhlan vieraille ja osanottajille.

Viime vuoden joulukuun lopussa lähetimme kaikki hankkeen keräämät varat Elena Babushkinalle, pojan äidille. Hänelle ne olivat mukava yllätys uudenvuoden juhlan kynnyksellä.

Jaamme Babushkinan kiitollisuudenosoituksen: ”Valtavan suuret kiitokset koko joukolle, kuinka paljon iloa toittekaan!!! Menestystä tulevaisuudessa toimintaanne!!! Olette mahtavia! Lelu on täydellinen!!! Nik nukkuu jo sen kanssa. Isot kiitokset rahoista, ostan joko korsetin tai patjan. Antakoon Luoja teille terveyttä!”

Lopuksi haluaisimme vielä kerran ilmaista kiitollisuutemme kaikille osallistuneille! Hanke ei lopeta toimintaansa. Menneiden tapahtumien aikana pystyimme keräämään varojen lisäksi myös valtavasti kokemusta. Uuden vuoden aikana tulemme osallistumaan jälleen eri markkinoille ja kaupungin järjestämiin tapahtumiin, joissa voimme tienata varoja ja antaa apua sitä tarvitseville!

Jos kiinnostuit hankkeestamme, ole yhteydessä työryhmäämme. Olemme iloisia saadessamme sinut mukaan! Yhdessä voimme saada suuren avustuspanoksen aikaan!

 

Yhteystietomme:

Anastasiia Chakkieva, puh. 040 736 6567, chakkieva.anastasiia@gmail.com
Dmitri ja Elena Peniäinen, puh. 040 194 9320

 

Kuvat: Elena Babushkina ja Dmitri Peniäinen

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика