2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 9-10 (111-112)


№ 8 (110)


№ 7 (109)


№ 5-6 (107-108)


№ 3-4 (105-106)


№ 2 (104)


№ 1 (103)

№ 2 ( 104 ) 2015



Toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Törmäsin tänään sattumalta erääseen artikkeliin, jota ei tehnyt mieli ainoastaan lukea alusta loppuun, vaan josta halusin myös jakaa teille pääkohdat. Artikkelin otsikko oli: "Mistä saada voimia menestyä elämässä". Sen kirjoittaja Igor Puntšuk on Biznes Inkubatorin ja Elämä voittoon -koulun johtaja. Erityisesti koulun nimi on minulle mieleen. Meidän elämämme on todellakin elämää voittoa kohti, ja jotta sen saavuttaisi, täytyy sen eteen tehdä paljon töitä. Kuten kirjoittajakin painottaa, niin itsensä kanssa. Mitäpä siis tarvitaan menestystä ja onnea varten?

  1. On välttämätöntä ymmärtää, miten menestynyt elämä on rakentunut. Onnellisen ja tyytyväisen elämän tavoitteena on sen tehtävän täyttäminen, jota varten olet syntynyt. Menestys kuuluu aina vahvoille ihmisille. Mutta mistä he saavat näitä voimia? Voimat ovat ajatuksia ja toiveita, jotka syntyvät ihmisen sisällä. Niitä ei pidä etsiä ulkonevasta maailmasta vaan itsensä sisältä. Löytääkseen itsestään toiveita, täytyy oppia tuntemaan ne asiat, joista pitää. "Älä ole huolissasi rahan tienaamisesta, vaan ole huolissasi omien toiveidesi, pyrkimystesi ja viehtymystesi etsinnästä. Rahat tulevat luoksesi myöhemmin, kuin omien kykyjesi toteuttamisen palkintona. Ala omien asioidesi herraksi ja mieti samanaikaisesti, ketkä sitä tarvitsevat ja ketkä ovat siitä valmiita maksamaan. Jos etsit ajatuksia ulkopuolelta, niin riskeeraat koko elämäsi omistautumalla lajittelemaan näitä ajatuksia, eli yksi tai toinen ei sovi… Ajatus, joka ei tule sydämestä tai ole oma, ei tuo todellista onnea. Näin rakkaus jotain asiaa kohtaan jäähtyy. Aluksi ihminen "paloi" ja myöhemmin näet, että hän on sammunut. Miksi? Siksi, koska ajatus ei ollut lähtöisin sisältäpäin vaan naapurilta. Jos tienaat rahaa (vaikka paljonkin!), niin se ei voi tehdä sinua onnelliseksi. Nykyisin on tarpeeksi paljon liikemiehiä, jotka ovat omien yrityksiensä panttivankeja, ja vaikka heillä rahaa jo olisi, niin tyytyväisyyttä elämää kohtaan ei. Miksi elää tällaista elämää?" 
  2. Voima on taito toteuttaa omia ajatuksiaan. Ongelma ei ole ideoiden puutteessa vaan taidossa toteuttaa niitä. Eli miten se tehdään ja mitä pitää tehdä. Tätä varten tarvitaan kokemusta. Miten sitä hankitaan? Ei saa pelätä kysymysten tekemistä. Menkää sinne, missä teille voidaan antaa selkeitä vastauksia. Eli hankkikaa kokemusta tärkeiden ihmisten kanssa käytävästä keskustelusta oikealla tasolla. 
  3. Näin ollen voima on sanassa. Ja se on aina alussa! "Liiketoiminta ei ole todellakaan sitä, mitä suurin osa ihmisistä, jotka eivät ole sitä koskaan harjoittaneet, sen kuvittelee olevan. Kaikkein tärkeintä liiketoiminnassa (ja itse asiassa myös elämässä) on osata keskustella ihmisten kanssa. Yksinkertaisesti, ihmisläheisesti. Esimerkiksi, saavutte paikalle ja näette, että jollakin on sitä, mitä te haluaisitte, mutta asian, jonka haluaisitte, omistaja ilmoittaa ehdoista, joita te ette voi täyttää. Mitäs sitten? No ei mitään! Alkakaa puhua ja ehdottakaa omat vaihtoehtonne. Älkääkä seiskö paikoillanne, kun ehdotuksenne hylätään ensimmäisen kerran, vaan jatkakaa puhumista. Älkääkä puhuko kuin robotti, eikä niin kuin "asiakkaan" kanssa (joskus ylimielisesti) tai "pomon" kanssa (täristen pelosta) vaan yksinkertaisesti kuin ihminen ihmiselle…" Elämässä pitää hankkia suhteita, tutustua moniin ihmisiin, rakentaa yhteyksiä ja hyviä suhteita. "Jos teillä on hankittuna suhteita, niin teillä tulee olemaan kaikkea. Ja mitä enemmän suhteita on, sitä parempi. Sellaisessa tilanteessa olet vapaa päättämään monia asioita: niin omia kuin vieraitakin. Mutta, jos kukaan ei tunne sinua, niin mistä asioista pääsisit päättämään?"
  4. Voimat ovat intuitiossa. Menestyksekkäitä ihmisiä ei ohjaa logiikka, vaikka sitäkin tarvitaan, vaan intuitio. Intuitio on valaistumista. Ja vaikka melkein kaikki tietävätkin siitä, niin kuinka monet toteuttavat niitä ideoita, jotka syntyvät intuition avulla? "Pitää olla viisas, mutta ei "jälkiviisas" ja sanoa, että "mitäpä minä sanoin…", "minulla olikin tunne, että olisi pitänyt soittaa", "arvasin, että näin tulisi käymään…", ja toimia hetken mielijohteesta ennakoimalla tapahtumia. KÄYTÄ intuitiotasi joka päivä! Testaa, treenaa sitä, yritä ennustaa tapahtumia ja kokeile toimia sen mukaan, miltä sinusta TUNTUU. Ryhdy toimeen omien SISÄISTEN impulssien mukaisesti! Tämä on erittäin arvokas taito. Sitä pitää ja voi kehittää. Kun me ymmärrämme, että intuitio on ominaisuus, joka on annettu meille ylempää, me voimme käyttää sitä rakentaviin tarkoituksiin. Käyttäydy omien henkisten tunteidesi mukaan ja näet, että suurimmassa osassa tapauksista, olet ollut oikeassa. Treenaa omaa henkistä herkkyyttäsi, koska se on "voima, jolla hankkia rikkautta". Älä pelkää sisäisiä toiveitasi, halujasi ja pyrkimyksiäsi. Toteuta niitä rohkeasti, jolloin sinua ei uhkaa mikään kilpailu ja "kohtalossasi", omassa toiminnassasi ei tule olemaan toista vastaavaa!" 

En tiedä teistä, mutta itse henkilökohtaisesti olen samaa mieltä artikkelin kirjoittajan väittämien kanssa. Osa niistä oli minulle uusia ja hyödyllisiä. Näihin pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Olen erittäin iloinen, jos myös teille, rakkaat lukijat, on näistä teeseistä hyötyä. 

Kunnioittavasti, Tatjana Doultseva,
Mosaiikki-lehden päätoimittaja

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика