2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 3 ( 15 ) 2012



Vuoropuhelu on hyödyllistä

Tampereen kaupunki järjesti Maahanmuuttajien illan, jotta maahanmuuttajilla olisi mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa itseään koskevista palveluista sekä omista ongelmistaan ja toiveistaan. Runsas osanotto ja vilkas keskustelu osoittivat, että tällaisia kohtaamisia tarvitaan ja varmasti järjestämme niitä uudelleen.

Keskustelu Maahanmuuttajien illassa yltyi eri asiantuntijoiden ja asukkaiden välillä hyvinkin vilkkaaksi lyhyen ”alkukankeuden” jälkeen. Lopulta aika tuntui loppuvan kesken ja kaikkia ennakkokysymyksiä ja puheenvuoroja ei ehditty täysin käsittelemään. Tilaisuuden jälkeen osallistujat jäivät vielä keskustelemaan illan aiheista meidän päättäjien kanssa.

Huomioitavaa on, että Tampereella asuu noin 125:stä eri valtiosta tulleita ihmisiä ja Tampereella on noin 130 eri kieltä puhuvaa ryhmää. Yhteensä Tampereella on noin 8500 ulkomaalaistaustaista asukasta, joten maahanmuuttajat ovat suuri ja monipuolinen ryhmä, joilla on hyvin erilaisia tarpeita. Juuri niistä halusimme kuulla suoraan maahanmuuttajilta itseltään.

Keskustelussa nousi esille vahvasti maahanmuuttajien työllisyystilanne. Kaupunki edistää maahanmuuttajien työllistymistä muiden muassa palkkaamalla maahanmuuttajia töihin mahdollisuuksien mukaan. Työllisyyteen liittyi myös keskustelu yrittäjyydestä. Kehotin maahanmuuttajia rohkeasti harkitsemaan yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona. Tampereella on paljon maahanmuuttajien perustamia yrityksiä ja ne tuovat tärkeän lisän kaupunkimme elinkeinotarjontaan.

Tärkeää oli myös kuulla arkipäivän ongelmista, kuten syrjinnän kokemuksista ja vaikeuksista päästä sosiaalityöntekijän vastaanotolle. Haluan että maahanmuuttajat kokevat olevansa tervetulleita Tampereelle. Syrjintä ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää. Tampereen kaupungin maahanmuuttajien palveluissa pyrimme tekemään mahdollisimman helpoksi avun saamisen. Toki on niin, että aika ajoin jonoja palveluihin on meillä kaikilla.

Maahanmuuttajien ilta oli minulle opettavainen ilta. Vuoropuhelu on jatkossakin tärkeää ja se antaa meille kaikille uutta tietoa ja uusia kokemuksia.

Timo P. Nieminen
Tampereen pormestari

Kuva: Natalia Savela
Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика