2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 2 ( 14 ) 2012

Hei kaikki, rakkaat lukijat!

Kalenterin mukaan on jo kauan ollut kevät, mutta talvi ei tunnu vain lähtevän. Jos tätä tulee jatkumaan vielä kauan, saamme astua suoraan talvesta kesään (). Tosin, huolimatta kylmästä ilmasta, Tampereella järjestetään paljon tapahtumia, myös maahanmuuttajille. Hyvä että ehdimme käydä edes läpi tätä kaikkea tietotulvaa. Jos haluatte pysyä ajan tasalla, tarvitsette tätä tietoa. Muutama vuosi sitten, arvioilta noin 10–15 vuotta sitten, kun tulimme Suomeen, tällaista tietomäärää ei ollut maahanmuuttajille tarjolla. Nyt sitä on todella paljon saatavissa, mutta aina siitä ei tahdo löytää sitä mitä tarvitsee. Niinpä tiedonhakua helpottamaan on tehty sellainen tarpeellinen palvelu, kuin omakielinen neuvonta, josta voi saada kaiken tarvitsemansa tiedon ilman, että tarvitsee edes vielä muuttaa maahan. Jo siinä vaiheessa, kun vasta ajattelee maahanmuuttoa, annetaan tietoa tulevista asioista, joihin on hyvä valmistautua etukäteen. Se auttaa huomattavasti uuteen maahan kotoutumista ja auttaa välttämään stressiä. Niille, jotka eivät vielä tunne maahanmuuttajien omakielisen neuvonnan palveluja, tervetuloa tutustumaan! Neuvontapalvelu sijaitsee osoitteessa: Tuomiokirkonkatu 12. Oman kielenne palveluajat voitte tarkistaa puhelimitse numeroista: 040 806 2526 tai 040 806 2527, tai voitte tiedustella asiaa sähköpostitse: maahanmuuttajaneuvonta@tampere.fi

Tampereella tapahtuu lähiaikoina vielä yksi tärkeä tapahtuma: Tampereen pormestari tulee tapaamaan maahanmuuttajia. Tapaaminen on laatuaan ensimmäinen ja kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Nyt on mahdollista kuulla kaupungin johtajan mielipiteitä ja tehdä hänelle kysymyksiä. Voi olla, että jollain teistä on ollut jo kauan kiperiä kysymyksiä ja nyt on vihdoin ilmaantunut mahdollisuus tuoda ne julki. Lisätietoja tästä tapaamisesta voi lukea sivulla 16.

Jos haluatte saada Suomen uutisia venäjän kielellä, tervetuloa Venäläisen Klubin sivuille: www.tampereclub.ru, ja Mosaiikki ry:n sivuille, kohdasta Muita uutisia

www.mosaiikki.info/

Kuten aina, kesä tuo tullessaan hurjasti mielenkiintoisia tapahtumia. Vanhemmille muistuttaisin lasten kesäleireistä, joita Tampereen kaupunki ja eri järjestöt järjestävät. Kaikki tarvittava tieto löytyy nettisivuiltamme ja voitte kysyä apua myös neuvontapalvelusta ja Tampereen Venäläiseltä Klubilta.

Kesän festivaaleja ei voi jättää mainitsematta. Jokavuotiset kesäfestivaalit ilahduttavat Tampereen asukkaita ja matkailijoita monipuolisella ja värikkäällä ohjelmallaan. Tänä kesänä voi käydä nukketeatterissa ”Mukamas” ja tanssitapahtumassa ”Pispalan Sottiisi”. Tampereella järjestetään vuosittain yksi Euroopan ammattiteattereiden suurin ja hienoin kansainvälinen festivaali, jossa esitetään suomalaisia ja ulkomaisia teatteriesityksiä eri genreissä. Voitte nähdä 2000-luvun teatteria, klassisia näytelmiä, performansseja, tanssiteatteria ja ulkoilmateatteria. Heinäkuun alussa alkaa Tampereen Kukkaisviikot, mikä on ihastuttava kesätapahtuma koko perheelle! Tapahtuman monipuolisesta ohjelmasta jokainen löytää jotain itselleen sopivaa. Kaikille halukkaille on luvassa sambakarnevaaleja, Kukkaisrokkia, kristittyjen Gospel Riders-motoristien kokoontumista ja paljon, paljon muuta. Joka ilta kaupungin Keskustorilla esiintyy suomalaisia huippuartisteja. Vapaa pääsy! Älä jätä väliin!

Hyvä lukija! Pystyäkseen olemaan tapahtumien keskellä ja osallistumaan eri tapahtumiin, tarvitaan hyvää itsetuntoa. Sen ominaisuuden avulla voidaan tehdä toiveista totta ja saada kauan odotettuja tuloksia nopeammin. Meissä jokaisessa asuu pieni luova olento, mutta olemme kaikki yksilöllisiä. Kuitenkin pystymme käyttämään kykyjämme lähes millä alalla tahansa.

Hyvää, aurinkoista kesälomaa ja kaikkea hyvää elämällenne! Menestystä!

Margarita Niemi, Tampere

Tiesitkö, että...

Suomeen on tullut ennätysmäärä maahanmuuttajia.

Suomen Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2011 Suomeen muutti 29 500 henkeä, mikä on 3 100 henkeä enemmän kuin vuonna 2010. Tämä on Suomen koko itsenäisyyden ajanjakson aikana ennätyksellinen määrä maahanmuuttajia.

Myös Suomen maastamuutto on kasvanut, ulkomaille muutti 12 650 henkeä.

Euroopan Unionin alueelta Suomeen muutti 14 900 henkeä, mikä tekee 2 750 henkeä enemmän, kuin vuonna 2010. Eniten maahanmuuttajia muutti Uudenmaan alueelle (johon Helsinki kuuluu) ja Pirkanmaalle (johon kuuluu Tampere).

Lähde: http://fontanka.fi/articles/5056/

Suomennos: Päivi Nironen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика