Venäjän Suomen suurlähetystö vastaa lukijoiden kysymyksiin

Kysymys:
Hyvää päivää!
Kysymykseni koskee uuden ulkomaanpassin saamiseen liittyvän lomakkeen täyttämistä. Lomakkeessa on kohta ”opiskelu ja työ”. Olen ollut työsopimussuhteisessa työssä Suomessa jo kaksi vuotta. Ennen sitä olin noin vuoden ammattikursseilla. Pitääkö minun kirjoittaa kyseiseen kohtaan opiskelupaikka ja -aika Suomessa, sekä myös suomalainen työpaikka?

Kiitos, Sergei

Toimitukselta:
Sergein kysymys koskee ammattikursseja. Haluaisimme myös tietää, pitääkö lomakkeeseen merkitä kielikurssit.
Kunnioittavasti, Mosaiikki-lehden toimitus

Vastaus:
Hyvä Sergei,
Vastauksena kysymykseenne ilmoitamme, että uuden ulkomaanpassin saamiseen liittyvän lomakkeen kohtaan 15 tulee merkitä yksityiskohtaisesti toiminta työelämässä tasan kymmenen vuoden ajalta (eli jos lomake täytetään tämän vuoden elokuussa, niin elokuusta 1998 tähän päivään saakka) sekä Venäjällä että Suomessa.
Lomakkeeseen tulee merkitä työ- tai opiskelupaikat siten, että merkitään virkanimike tai toimiala (esimerkiksi johtaja tai kielikurssin opiskelija) ja kyseisen organisaation osoite. Lisäksi vaaditaan merkitsemään ajanjaksot, joiden aikana hakija on ollut työttömänä (esimerkiksi lastenhoitoon tai eläkkeelle jäämiseen yms. liittyen). Tuolloin kohtaan kirjoitetaan ”väliaikaisesti poissa työelämästä” ja merkitään kotiosoite kyseisenä aikana.

Kohtaan ”aloitusajankohta / erottamisajankohta” merkitään vuosiluvun lisäksi myös kuukausi. Kaikki suomalaiset osoitteet, yritysten ja oppilaitosten nimet ja virkanimikkeet tulee kirjoittaa venäjäksi.

Venäjän Suomen suurlähetystön www-sivuilla www.rusembassy.fi kohdassa ”Konsulskii otdel” – ”Pamjatka po zapolneniju ankety na obmen zagranpasporta” voitte tutustua tarkempiin uuden ulkomaanpassin saamiseen liittyviin ohjeisiin, kuten myös lomakkeen täyttämistä koskeviin vaatimuksiin. 

Venäjän Suomen suurlähetystö

Mosaiikki № 6/2008

 

Яндекс.Метрика