Venäjän Suomen suurlähetystö vastaa lukijoiden kysymyksiin

Kysymys:

Hyvää päivää!
Minulla on seuraavanlainen kysymys. Haluan matkustaa tapaamaan sukulaisia, jotka asuvat Venäjän sisäosissa. Päätin ostaa junalipun Pietarista eteenpäin etukäteen, jotta ei tulisi mitään ongelmia paikkojen kanssa. Aion ylittää Suomen ja Venäjän rajan tuttavieni kanssa henkilöautolla, koska se on edullisempaa. Kuitenkin ystäväni yrittävät saada minut luopumaan ajatuksesta, koska he tietävät omasta kokemuksestaan, että rajalla voi olla pitkiä jonoja, ja heidän sanojensa mukaan junalippu ei ole peruste rajan ylittämiseen jonon ohi. Onko asia todella niin? Millaisissa tapauksissa on mahdollista mennä tullista jonon ohi, kun rajan ylitys tapahtuu henkilöautolla?

Kunnioittavasti, Igor K.

Vastaus:
Valtiollisen rajan ylittäminen tapahtuu vahvistettujen rjan-ylityspaikkojen kautta jonoa noudattaen. Kansainvälisen oikeuden normien mukaan passi- ja tullitarkastukseen pääsevät jonottamatta diplomaattiedustustojen työntekijät.
Valtiollinen raja voidaan ylittää ohi jonon ainoastaan force majeure -olosuhteiden vallitessa (kiireellistä lääkärinapua vaativa sairaus, henkilöiden siirtäminen rajan yli luonnononnettomuuksien tai teknisten katastrofien aiheuttamien vaaratilanteiden tieltä ihmishenkien ja terveyden säästämiseksi).

Juna- ja lentoliput kuten myöskään muut henkilökohtaiset syyt eivät oikeuta valtiollisen rajan ylittämiseen ohi jonon. Suosittelisimme matkalle lähtemistä hyvissä ajoin.

Venäjän Suomen suurlähetystö

Huomio:
Hyvät lukijat, te voitte esittää kysymyksiä Venäjän Suomen suurlähetystölle Mosaiikki-lehden toimituksen kautta. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan Mosaiikki-lehdessä.

Mosaiikki № 8/2007

 

Яндекс.Метрика