Venäjän Suomen suurlähetystö vastaa lukijoiden kysymyksiin

Kysymys:
Hyvää päivää! Asun kaukana Helsingistä. Pian minun pitää vaihtaa passi. Olen suunnitellut tekeväni sen Venäjän Suomen suurlähetystössä, koska olen töissä, enkä pysty lähtemään Venäjälle pidemmäksi aikaa. Olen kuullut, että välillä suurlähetystössä on vastaanottoaikana paljon asiakkaita, ja on mahdollista, että asioita ei ehdi hoitaa ennen sulkemisaikaa. Onko muissa kaupungeissa asuvien mahdollista tilata vastaanottopäivä ja -aika etukäteen, esimerkiksi puhelimitse tai jollakin muulla tavalla?

Kiitos, Igor.

Vastaus:
Heinäkuun 10. päivänä 2009 on Venäjän Suomen suurlähetystön konsuliosastolla otettu asiakkaiden toivomuksesta käyttöön ajanvarausjärjestelmä asiapapereiden vastaanottamista varten kansalaisuuteen, passin hankkimiseen, siviilirekisteriin ja notaarin palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotolle voi tilata ajan joko soittamalla klo 9.00–12.00 konsuliosaston infopuhelimeen (+358-9-661 448) tai käymällä henkilökohtaisesti konsuliosastolla. Ajanvarauksen vastaanotolle voi tehdä myös lähettämällä lähetystön sähköpostiosoitteeseen ajanvarauspyynnön (johon on merkitty asiakkaan sukunimi, etunimi, puhelinnumero ja asia). Ennakkovarauksessa voi valita haluamansa ajan klo 9.00–12.00 ja 14.00–16.40 väliltä.

Ilman ajanvarausta käsitellään asiat, jotka liittyvät todistusten laatimiseen Venäjän Federaatioon paluuta varten asiapaperinsa kadottaneille kansalaisille, sekä kuolemantapausten rekisteröinti.

Venäjän Suomen suurlähetystö
Tehtaankatu 1 B 00140 Helsinki
www.rusembassy.fi
puh. (09) 661876, 661877

Mosaiikki № 1/2008. Tiedot on päivitetty marraskuussa 2009.

 

Яндекс.Метрика