2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 9-10 (81-82)


№ 8 (80)


№ 7 (79)


№ 6 (78)


№ 5 (77)


№ 4 (76)


№ 3 (75)


№ 2 (74)


№ 1 (73)

№ 5 ( 77 ) 2012



Toimitukselta

Hei kaikki, rakkaat lukijat!

Taas on saapunut syyskuu, mikä tarkoittaa, että Mosaiikki on täyttänyt 9 vuotta. Toimituksen yhdeksän vuotta ovat lentäneet nopeasti ja huomaamatta, takanamme on jo 76 julkaistua numeroa. Jos kaikki menee hyvin, ensi syksynä meitä odottaa jo kymmenvuotisjuhlat. Sitä on vaikeaa edes kuvitella...

Muuten, monet lukijoistamme kuvittelevat yhä, että julkaisemme vain kymmenen numeroa Mosaiikki-lehteä vuodessa. Näinhän asia ei ole. Esimerkiksi tänä vuonna valmistamme ja julkaisemme kolmekymmentä numeroa erilaisia lehtiä, sillä Mosaiikki-lehden lisäksi on olemassa Mosaiikki-Vaasa, Mosaiikki-Tampere, Mosaiikki-Savo, Mosaiikki-Helsinki ja Mosaiikki Etelä-Karjala. Näitä kaikkia julkaistaan neljä numeroa eri kaupunkeja varten. Kaikki nämä lehdet eroavat toisistaan paikallisten sivujen osalta. Paikallisia artikkeleita ei julkaista missään muussa lehdessä. Toisin sanoen, jokaista kaupunkia varten valmistetaan oma Mosaiikkinsa, jossa on sekä yhteisiä että yksilöllisiä materiaaleja. Tosin, jos jossain kaupungissa julkaistaan todella mielenkiintoinen artikkeli, saatamme myöhemmin julkaista sen kaikissa lehdissämme.

Liikkeellä on vielä yksi virheellinen käsitys: ihmiset luulevat, että yhdistyksemme julkaisee vain pelkkiä lehtiä. Asia ei ole näin. Lehdet ovat vain yksi osa tiedotustoimintaamme. Yhdistyksemme tarjoaa myös monenlaista henkilökohtaista neuvontaa, kehitämme tiedonvälitystä internetsivujemme välityksellä, autamme venäjänkielisiä maahanmuuttajia työllistymään Keski-Suomessa ja rakennamme Keski-Suomen kunnista kertovaa internetsivustoa. Meillä on olemassa myös lastenprojekti RuFi.

Toisin sanoen, yhdistyksemme ja lehtemme nimen mukaisesti toimintamme on todellinen ”mosaiikki”. Tällainen työ ei yleensä ole helppoa, mutta vastineeksi se tarjoaa paljon hyviä hetkiä ja mielenkiintoisia tapaamisia. Hienointa tässä työssä on kuulla ja saada teiltä, rakkaat lukijamme, kiitoskirjeitä ja tukea. Kun kerta olette tyytyväisiä projekteihimme, se tarkoittaa, etteivät nämä yhdeksän vuotta ole mennet hukkaan.

Ystävällisin terveisin, Tatjana Doultseva,
Mosaiikin päätoimittaja

Suomennos: Päivi Nironen

 

Яндекс.Метрика