№ 3 ( 65 ) 2011

P2P-metodi - projektimaista liiketalouskoulutusta kansainvälisessä ympäristössä

Aloita valmistautuminen liike-elämään jo tänään!

Hyvinkään Laurea-ammattikorkeakoulu haluaa esitellä teille täysin uuden ja sisällöltään ainutlaatuisen Peer-to-Peer (P2P) -ohjeman,

joka on kehitetty Learning by Development -mallin pohjalta. ”Tasavertaisen opiskelun” periaate on uusi liiketalouskoulutuksen metodi. Ammattikorkeakoulussamme opiskelijat, opettajat ja liike-elämän

edustajat työskentelevät yhdessä yhteistyökumppaneina

ja kollegoina yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.

P2P-mallissa opiskelijat erikoistuvat projektijohtamiseen.

Projektit liittyvät liike-elämän keskeisiin osa-alueisiin.

Aloita valmistautuminen liike-elämään jo tänään!

Hyvinkään Laurea-ammattikorkeakoulu haluaa esitellä teille täysin uuden ja sisällöltään ainutlaatuisen Peer-to-Peer (P2P) -ohjeman,

joka on kehitetty Learning by Development -mallin pohjalta. ”Tasavertaisen opiskelun” periaate on uusi liiketalouskoulutuksen metodi. Ammattikorkeakoulussamme opiskelijat, opettajat ja liike-elämän

edustajat työskentelevät yhdessä yhteistyökumppaneina

ja kollegoina yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.

P2P-mallissa opiskelijat erikoistuvat projektijohtamiseen.

Projektit liittyvät liike-elämän keskeisiin osa-alueisiin.

Meidän ohjelmassamme on erityistä se, että siihen voivat suomalaisten opiskelijoiden lisäksi päästä opiskelemaan myös Venäjältä muuttaneet henkilöt, joiden suomen kielen taso ei mahdollista pääsyä korkeakouluun. Ohjelmassa opiskelee hyvällä menestyksellä muutamia venäjänkielisiä opiskelijoita. Eräs heistä, Anna Paharenko, on aikoinaan muuttanut Venäjältä. Meille pyrkiessään hän osasi suomea jonkun verran, ja sen ansioista hän pääsi tänne opiskelemaan.

Omista vaikutelmistaan Anna kertoi seuraavasti: ”Pyrkiessäni Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden johtamisen Peer to Peer -ohjelmaan minä osallistuin yhteiseen pääsykokeeseen, joka koostui muutamasta osiosta. Ennen koetta piti lukea suomenkielinen liiketoiminnan johtamiseen liittyvä kirja ja tieteellinen artikkeli. Koe perustui juuri noihin materiaaleihin. Pääsykokeen lisäksi sisäänpääsyyn vaikuttivat merkittävästi myös suomalais-venäläisessä lukiossa suoritetun ylioppilastutkinnon arvosanat.

Olen tyytyväinen, että pääsin nimenomaan tähän koulutukseen ja mielestäni opiskelu Peer to Peer -ohjelmassa on erittäin mielenkiintoista. Projektit, joiden parissa työskentelemme, auttavat kehittämään sekä sosiaalisia että ammatillisia taitoja. Vaikka opiskelu tapahtuukin suomen kielellä, niin englannin ja etenkin venäjän kielen osaamista arvostetaan täällä hyvin paljon. Tänne tulee paljon vaihto-opiskelijoita eri maista, ja työskentely kansainvälisissä projekteissa on omalla tavallaan mielenkiintoista.”

On myös mahdollista, että hakija ei läpäise yhteisiä pääsykokeita, kuten kävi eräälle venäläiselle naisopiskelijalle. Siksi päätettiin, että opiskelu on mahdollista myös avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opiskelija, joka ei läpäise pääsykokeita, voi pyrkiä osallistumaan täysipainoiseen opiskeluun maksamalla 150 €:a seuraavan vuoden opinnoista. Siten hän voi osallistua kaikkiin projekteihin ja opiskella samoilla perusteilla saman ohjelman mukaisesti kuin muut opiskelijat. Tänä aikana hän ei suorita ammattiopintoja, vaan parantaa suomen kielen taitoaan (sekä erityiskursseilla että olemalla päivittäin välittömässä kontaktissa suomalaisten kanssa). Kuitenkin ennemmin tai myöhemmin hänen tulee myös pyrkiä virallisesti ammattikorkeakouluun ja osallistua yhteisiin pääsykokeisiin, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa (syksyllä ja keväällä). Läpäistyään pääsykokeen opiskelija ei aloita opintoja uudelleen, vaan jatkaa niitä keräämällä opintopisteitä, joita on aiemmin saatu projekteissa.

Jokaiselle projektille määritellään tietty määrä opintopisteitä (ECTS), jotka on arvioitu kansainvälisesti. Projektin tärkeimpiä vaiheita ovat johdanto, teoria, soveltaminen, käytännön työ ja lopetus. Projektit toteutetaan pienissä ryhmissä, joihin kuuluu suomalaisia ja ulkomaisia opiskelijoita. Projektin toteuttamiseen menee yleensä 3-4 kuukautta. Tuona aikana työryhmä on tiiviissä kontaktissa tilaajan kanssa; kontakteja pidetään yllä sekä internetin että henkilökohtaisten tapaamisten kautta. Projektien toteuttaminen on yrityksille ilmaista. Työkielinä ovat englanti, suomi ja venäjä, sillä monet opiskelijat opiskelevat venäjää, ja joka lukukaudella meille tulee Venäjältä noin 15 vaihto-opiskelijaa. Eräs koko opiskelun tärkeimmistä päämääristä onkin eri maita ja kansallisuuksia edustavien opiskelijoiden välinen kokemusten ja tietojen vaihto. Meidän ammattikorkeakoulullamme on myös omaa opiskelijavaihtoa; harjoittelujaksot kestävät 3-6 kuukautta, sen lisäksi on myös opettajavaihtoa. Se antaa meille laajemmat mahdollisuudet suoriutua tilaajayrityksiltä saamistamme tehtävistä.

Laurea tekee tiivistä yhteistyötä Hyvinkään vuokra-asunnot Oy:n kanssa. Kaukana Hyvinkäältä asuvat opiskelijat ja ulkomailta saapuvat vaihto-opiskelijat voivat tehdä asuntohakemuksen täyttämällä verkkosivullamme olevan sähköisen kaavakkeen. Yleisimmin opiskelijalle tarjotaan yhtä huonetta kaksikerroksisista kolmen huoneen asunnosta, jossa on yhteinen keittiö. Asunnot ovat suhteellisen mukavia ja valoisia, ja niissä on kaikki tarpeellinen. Ammattikorkeakoulussa on ruokala, jossa opiskelijat voivat syödä 2,5 € maksavan täyteläisen lounaan (seisova pöytä). Koululla on myös liikuntasali, vapaa-ajanviettohuone ja viihtyisä kirjasto.

Opinnot kestävät 3,5 vuotta, joiden aikana opiskelijan tulee kerätä 210 opintopistettä (keskimäärin 60 pistettä vuodessa). Opintojen päättyessä opiskelijoilla on liiketalouden ja johtamisen korkeakoulututkinto ja paljon kansainvälisiä yrityskontakteja, joita on saatu projektityöskentelyn aikana.

Tällainen tapa opiskella on meidän ohjelmaamme perustuva uudistus, ja toivomme kovasti sen menestyvän. Meidän tehtävämme on auttaa venäläis-suomalaisia opiskelijoita saamaan korkeakoulutus ja toteuttamaan itseään liiketoiminta- ja johtamistehtävissä.

Aloita valmistautuminen liike-elämään jo tänään! Seuraava hakuaika on 12.9-7.10.2011. Älä jätä käyttämättä mahdollisuuttasi!

Yhteystiedot:

www.laureap2p.fi

Yhteyshenkilö: opettaja Piia Mustonen

puh. 046 856 7639, piia.mustonen@laurea.fi

(yhteydenotot suomeksi, venäjäksi ja englanniksi)

Teksti: Ruba Nemekh

Kuvat: www.laureap2p.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика