Operaatio Nälkäpäivä kutsuu keräämään

Punainen Risti järjestää jälleen Operaatio Nälkäpäivä -keräyksen 17.-19. syyskuuta. Kaikki auttamishaluiset ovat tervetulleita osallistumaan auttamisen operaatioon lipaskerääjänä tai lahjoittajina.

Kerääjäksi voi ilmoittautua Länsi-Suomen piiriin p. 014-611411 , omaan osastoon tai internetissä osoitteessa www.nalkapaiva.fi. Viime vuonna Operaatio Nälkäpäivään osallistui kolmen päivän aikana koko maassa noin 20 000 kerääjää.

Edellisvuosien tapaan Operaatio Nälkäpäivänä puhutaan nopean katastrofiavun merkityksestä. Operaatiossa kerätään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon varoja, joita ei ennalta sidota tiettyihin avustuskohteisiin. Näillä varoilla Punainen Risti voi auttaa nopeasti juuri niitä ihmisiä, jotka sillä hetkellä eniten apua tarvitsevat, niin meillä kuin muuallakin.

Lipaskerääjät tekevät hätäavun mahdolliseksi

Lipaskerääjä on Punaisen Ristin avustusketjun ensimmäinen lenkki. Hänen keräyslippaaseensa lahjoitetut rahat siirtyvät järjestön katastrofirahastoon. Kun jossakin päin maailmaa – Suomessa tai ulkomailla – on hätä, lahjoitusraha otetaan välittömästi käyttöön. Lippaaseen lahjoitettu summa muuntuu katastrofitilanteessa pelastavaksi suojaksi, puhtaaksi juomavedeksi tai esimerkiksi Punaisen Ristin kouluttaman vapaaehtoisen antamaksi henkiseksi tueksi.

Ulkomaille annettu hätäapu voi tarpeen mukaan olla avustustarvikkeita, avustustyöntekijöitä tai rahaa. Esimerkiksi 60 eurolla saa ostettua myrskyssä kotinsa menettäneelle perheelle viisi lämmintä huopaa ja kuukaudeksi ruokaa. Sadalla eurolla saa tulehduksia parantavan antibioottikuurin 500 lapselle. Katastrofirahastosta ulkomaille annettu apu menee aina perille Punaisen Ristin paikallisten koulutettujen vapaaehtoisten avulla.

Mitä rahalla saa?
25 senttiä: kilo vehnä- tai maissijauhoja
4 euroa: lämmin huopa
10 eurolla kuukauden ruuat nälänhädän uhrille
17 eurolla äitiyspakkaus katastrofialueelle
20 euroa: malarian hoitokuuri 25 lapselle
50 euroa: ensiaputarvikkeet pienen kylän avuksi
100 euroa: antibioottikuuri 500 lapselle tulehdusten hoitamiseksi
165 euroa: kenttäsairaalaan sairaalasänky

Suomessa keräysvaroilla autetaan ihmisiä, jotka ovat onnettomuuden seurauksena joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Jos esimerkiksi tuli tuhoaa kodin, Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset antavat uhreille henkistä tukea ja ostavat katastrofirahaston varoilla heille välttämättömiä tarvikkeita. Tulipalon kaltaisten henkilökohtaisten katastrofien lisäksi katastrofirahaston varoilla järjestetään henkistä tukea yllättäviin kriisitilanteisiin joutuneille ihmisille. Viime syksynä Kauhajoella tapahtuneen ampumatragedian yhteydessä yli 160 Punaisen Ristin vapaaehtoista oli antamassa henkistä tukea apua tarvitseville.

Vuosittain lahjoitusvaroilla autetaan satoja vaikeaan tilanteeseen joutunutta suomalaista.

Lisätietoja:
Raija Harju-Kivinen
keräyspäällikkö, järjestöpäällikkö
Suomen Punaisen Risti, Länsi-Suomen piiri
040 588 1988
raija.harju-kivinen@punainenristi.fi
www.punainenristi.fi

Tulostusversio