Maailma ja me

Jyväskylän käsityömuseossa oli järjestetty tapahtuma Maailma ja me. 18. maaliskuuta klo 15 menimme käsityömuseoon, nousimme toiseen kerrokseen.

Siellä isossa salissa valmisteltiin juhlaa. Katettiin pöytiä ja odotettiin vieraita. Pikkuhiljaa sali oli täynnä. Käytävältä tulivat sisään suomalaiset ja maahanmuuttajat: aikuiset ja nuoret, opettajat ja opiskelijat, lapset vanhempiensa kanssa.
Juhlanohjelman aloitti Riitta Koskela ja sen jälkeen kuuntelimme viulua, jota soitti loistavasti iranilainen nainen Roia.

Vaatteiden esittelyyn olivat osallistuneet monen maiden edustajat. He olivat pukeutuneet erilaisiin kaunisiin miesten ja naisten kansallispukuihin. Esiteltiin afganistanilaisia , thai, burmalaisia (Han ja Mun ), kiinalaisia jaTurkista kurdilaisia kansallispukuja. Esittely oli ensimmäisessä kerroksessa ja katsojat katselivat toisesta kerroksesta ympäri parvekkeelta, ja antoivat aplodit esittelijöille. Se oli aika mielenkiintoista ja täynnä iloisia hetkiä. Sitten vieraat menivät juomaan kahvia, teetä ja mehua. Pöydällä oli myös erilaista suklaata ja kuivia hedelmiä Afganistanista, joita tarjoiltiin kaikille vieraille. Sen jälkeen suomalaiset lapset innostuivat opettelemaan kirjoittamaan sanoja toisista kielistä vaikkapa omaa nimeä. Merabuddin Hassas opetti heitä kirjoittamaan omat niemet darin kielellä ja he kirjoittivat omat nimet myös kiinan ja burman kielillä.

Riitta Koskela ja hänen ABC -ryhmä Jyväskylän aikuisopistosta olivat järjestäneet tapahtuman. Pirjo Kainulainen otti kuvia. Tapahtuma loppui kello 9 illalla ja lähdimme kotiin hyvällä mielellä.

Käännös: Rahima Hassas

Tulostusversio