2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 3 (35)


№ 2 (34)


№ 1 (33)

№ 3 ( 35 ) 2017

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Hei, rakas lukija!

Saatiinpa Suomeenkin syksyinen lehtisade. Seuraamme ikkunoista sadetta. Syksy on eriväristen sateenvarjojen aikaa: suurten ja pienten, ne näkyvät iloisina märän Tampereen yllä. Kaupungin kauniit maisemat ilahduttavat silmää. Puistot ovat peittyneet lehtiin, ja on ollut melko lämmintä. Linnut lentävät etelään. Ei ole enää mahdollista istua rauhassa puistonpenkillä, vaan täytyy pitää kiirettä.

Kouluvuosi on alkanut. Ja sen myötä on myös uusia suunnitelmia. Ympärillä myös kaikki muuttuu: vaatetuksesta mielialaan. Se on iloinen, joskus surullinen, yhdellä sanalla, erityinen – syksyinen. Tällaisena aikana on hyvä mennä taidenäyttelyyn ja ihastella kiireettömästi taiteilijoiden töitä. Esimerkiksi, Kansainvälisessä toimintakeskuksessa on avattu syksykausi Profiili-näyttelyllä. Tampereen Venäläisen kulttuurin keskus ja Tampereen Venäläinen klubi ovat järjestäneet Pirkanmaan alueen venäjänkielisten taiteilijoiden näyttelyn. Näyttely on omistettu 100 vuotta täyttävälle Suomelle ja ajoitettu Tampere-päiville.

Tampere-päivien aikana järjestettiin mielenkiintoinen, ilmainen kävelykierros venäjän kielellä. Tampereella on muuten runsaasti paikkoja, jotka liittyvät venäläisiin tapahtumiin ja venäläisiin, ja heidän aktiiviseen osallistumiseensa kaupungin elämään. Kaupunkikierroksen aikana halukkaat saivat tietää, miten Tampereen asukkaat kiittivät Aleksanteri II hänen anteliaisuudestaan, miksi Plevnalla ja Siperialla on sellaiset nimet ja millainen Suomen historiallinen tapahtuma liittyy Lenin-museoon.

1.10. Tampereemme täytti 238 vuotta!

Haluan toivottaa kaikille kaupunkimme asukkaille onnea, terveyttä ja hyvää mieltä!

Jotta mieli olisi aina erinomainen, kutsumme kaikki halukkaat osallistumaan uusiin hankkeisiimme: Tampereen Venäläinen klubi aloitti syksyllä Urheilua kaikille! -hankkeen ja Onni-klubin. Tulkaa mukaan mukavaan seuraamme!

Toivotan kaikille hyvää syksyä ja toivon, että se tuo meille iloisia yllätyksiä!


Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere-lehden
toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Tarja Svensk

 

Яндекс.Метрика