2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 3 (35)


№ 2 (34)


№ 1 (33)

№ 3 ( 35 ) 2017

Kun harjoittelet jotakin vuosia, ei kannata surra sitä, ettei sinusta tullut parasta.
Paransit taitojasi joka tapauksessa.”
(Evander Holyfield)

Nyrkkeilyssä voitot syntyvät kehässä, mutta alkavat salilta


Nyrkkeilykerho on aloittanut toimintansa jo 15 vuotta sitten, kun kerran klubille saapui hymyilevä nuori mies. Andrei Zatsepin on kotoin Pietarista ja ammatiltaan peruskoulun liikunnan opettaja. Hän on valmistunut P. F. Lesgaftille nimetystä Kansallisesta valtiollisesta liikuntayliopistosta. Juuri tuolloin, 15 vuotta sitten, hän keräsi ensimmäisen nuorten ryhmän kasaan. Tähän päivään asti lasten ja nuorten nyrkkeilykerho on toiminut keskeytyksettä jopa kesäisin. Lasten kanssa treeneihin saapuvat heidän vanhempansa, jotka tukevat omia lapsiaan. Jokaviikkoinen nuorten treenaus ei ole yksinkertaista työtä, vaan niissä on otettava huomioon nuorten epäkypsä siirtymävaiheessa oleva henkinen tila ja luonne. Nyrkkeilijät, nyrkkeilijöiden yhteisö, on erityinen maailma, missä kaikki rakentuu kilpailijan kunnioitukselle. Treeneissä tehdään harjoituksia reaktion ja yleisen kunnon parantamiseksi. Valmentajan tärkein tehtävä on miettiä henkilökohtainen lähestymistapa valmentaa. On tärkeä olla nuorille opastaja, mukava kaveri, jolle voi kertoa omista huolistaan. Andreista on tullut tällainen. Tulee muistaa, että lapset ovat kaikkein kiitollisimpia olentoja ja he voivat kulkea läpi koko elämänsä ja kantaa valoisia muistoja ensimmäisestä valmentajastaan.

Nyrkkeilytunnit opettavat lapsille kurinalaisuutta, nostavat ryhmähenkeä ja kykyä pyrkiä kohti voittoa. Nyrkkeilytuntien ansiosta lapsista tulee itsevarmempia, sitkeämpiä, he sairastavat vähemmän ja tulevat paremmin toimeen ikäistensä kuin myös aikuisten kanssa. Loppujen lopuksi ei ole välttämätöntä, että lapsesta tulisi ammattilaisnyrkkeilijä, mutta fyysinen kunto on välttämätöntä omata! Tämän lisäksi lapsi saa ympärilleen ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet kuin hänellä itsellään on.

Nyrkkeilykerho toimii kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 19.30–21.00, Hervannan vapaa-aikakeskuksen nyrkkeilysalissa, Lindforsinkatu 5.

Tervetuloa!


Teksti: Margarita Niemi
Kuvat: Аndrey Мironov
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика