2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 3 (35)


№ 2 (34)


№ 1 (33)

№ 3 ( 35 ) 2017

TEATTERI LAPSEILLE!

Maarit Pyökäri: TTT panostaa lastenkulttuuriin, vaikka se ei ole mikään rahasampo


Pirkanmaan lastenkulttuurikeskukset sekä Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta palkitsivat lauantaina 18.11. Tampereen Työväen Teatterin vuoden 2017 Lampun henki -palkinnolla. Tunnustuksella haluttiin palkita TTT lasten teatteritaiteen edistämisestä sekä Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus -teatteriproduktiosta.

Lapsen oikeuksien päivän tapahtumassa Monitoimitalo 13:ssa Lampun henki -palkinnon sai myös Ahaa Teatteri. Kiitospuheessaan TTT:n teatterinjohtaja Maarit Pyökäri kiitti myös Teatteri Siperiaa, sillä syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus valmistettiin TTT:n ja Teatteri Siperian yhteistuotantona.

Palkintoperusteissa todetaan mm. että Tampereen Työväen Teatteri on panostanut erityisellä tavalla lastenteatteritoimintaan. TTT kehittää myös lapsille ja nuorille suunnattua yhteistyötä mm. laatimalla kouluryhmille opetuspaketteja kulloiseenkin esitykseen liittyen. TTT on toiminnallaan tarjonnut elämyksiä ja tutkimusmatkoja teatteritaiteen maailmaan laajalle joukolle pirkanmaalaisia lapsia. TTT:n tuotannot ovat kunnianhimoisia ja laadukkaita.

"Huoleni on, että lastenkulttuuria ei arvosteta riittävästi", Maarit Pyökäri sanoo. "Päiväkodit ja koulut voisivat tuoda lapsia ja nuoria aktiivisemmin teatteriin. Lasten esitykset eivät ole mitään rahasampoja teatterille. Ne eivät kannata taloudellisesti, mutta niitä on hyvin tärkeää tehdä ja tarjota. On selvää, että lastenteatterin tekemiseen tarvitaan erityistä julkista tukea."

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään säännöllisesti uusia tuotantoja kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Omia tuotantoja ja yhteistuotantoja täydentävät teatterivierailut. Eri tuotannoissa TTT on tehnyt yhteistyötä laajasti paikallisten oppilaitosten kanssa, mukaan lukien TAMK, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto ja Näty.


Adalmiinan helmi on seuraava panostus

18.1.2018 Tampereen Työväen Teatterissa Eino Salmelaisen näyttämöllä saa ensi-iltansa Adalmiinan helmi. Anna Krogerus on kirjoittanut tämän näytelmän Sakari Topeliuksen rakastetun sadun pohjalta. Adalmiinan helmi kertoo prinsessasta, jolla on jo kaikkea, mutta joka tuntee itsensä yksinäiseksi. Anne Rautiaisen ohjaus loihtii näyttämölle visuaalisesti rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä tunnistettavia pohdintoja siitä, mikä elämässä on lopulta tärkeintä.

Adalmiinan helmi Tampereen Työväen Teatterin verkkosivuilla: www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/adalmiinan-helmi


Lähde: Tampereen Työväen Teatteri, tiedote, 20.11.2017
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика