2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 9-10 (111-112)


№ 8 (110)


№ 7 (109)


№ 5-6 (107-108)


№ 3-4 (105-106)


№ 2 (104)


№ 1 (103)

№ 1 ( 103 ) 2015



Toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Saamme tänne toimitukseen aika ajoin erilaisia artikkeleita ja muuta materiaalia postitse. Yleensä tekijät pyytävät julkaisemaan kertomuksiaan tai runojaan lehdissämme. Yritämme mahdollisuuksiemme mukaan toteuttaa näitä toiveita. Joskus saamme myös kirjeitä ilman lähettäjän tietoja. Kaikki varmaan ymmärtävät, että nämä kirjeet eivät ole sisällöltään kovin helppoja. Useimmiten ne pitävät sisällään suomalaisista artikkeleista otettuja kopioita kahdesta eri aiheesta: talvisodan kauheuksista tai maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista Suomessa ja erilaisia kielteisiä kokemuksia, jotka koskettavat nimenomaan maahanmuuttajia.

Mitäpä näihin voisi sanoa... Yksikään normaali ihminen ei halua, että hänen asuinmaassaan soditaan tai viattomia ihmisiä kuolee. No valitettavasti tavalliset ihmiset eivät voi näihin sotiin vaikuttaa. Ihmiset maasta riippumatta haluavat perustaa perheen, rakastaa, kasvattaa lapsiaan ja lapsenlapsiaan eikä kuolla taistelukentällä. Sodalle poikansa tai tyttärensä menettäneen äidin surua ei voi mitata sanoilla! Uusi sukupolvi, joka kasvaa sodan jälkeen, ei voi kuitenkaan vastata edellisen sukupolven virheistä. Mutta omista teoistaan pitää kantaa vastuu. Jos vieraaseen maahan muuttanut maahanmuuttaja alkaa rikkoa sen lakeja ja toimia lainvastaisesti, häntä pitää rangaista.

Minkään maan historiaa ei tietenkään tule unohtaa. Mutta asioita voi muistella ja kertoa niistä monella eri tavalla ilman syyttömiä kohtaan tuntemaa vihaa tai syyttämällä kaikkea ja kaikkia ympärillä...

”Pidä huoli, että kunnioitat muita yhtä paljon kuin itseäsi ja kohtele muita
kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.
Se on lähimmäisenrakkautta.”
Kungfutse

”Suvaitsevaisuus on erittäin vaikea hyve, joillekin sankaruutta vaikeampaa... Ensimmäinen räjähdyksemme, ja jopa sitä seuraava, on vihaa kaikkia niitä kohtaan, jotka eivät ajattele samalla tavalla kuin me.”
G. Lemaitre

”Nyt kun olemme oppineet lentämään kuin linnut, uimaan vedessä kuin kalat, meidän tulee oppia enää yksi asia: oppia elämään maan päällä kuin ihmiset.”
B. Shaw

Kunnioittavasti, Tatjana Doultseva,
Mosaiikin päätoimittaja

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика