2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (43)


№ 9 (42)


№ 8 (41)


№ 7 (40)


№ 6 (39)


№ 5 (38)


№ 4 (37)


№ 3 (36)


№ 2 (35)


№ 1 (34)

№ 7 ( 40 ) 2008

Rakkaat lukijat!

Teillä on käsissänne Mosaiikki-lehden juhlanumero. Neljä vuotta on kulunut siitä, kun Mosaiikin ensimmäinen numero ilmestyi Jyväskylässä. Ja nyt on neljäskymmenes lehti valmis. Aivan varmasti voi sanoa, että tämä on suuri voitto! Voitto, joka kuuluu kaikille: toimituksen työntekijöille, jotka päivittäin hyödyntävät tietojaan ja taitojaan innokkaasti ja hyödylliseen asiaan uskoen; rahoittaville organisaatioille, jotka ovat uskoneet projektin tarpeellisuuteen; lehteä tukeville Jyväskylän kaupungin viranomaisille; kaupungin eri organisaatioille; kursseille ja projekteille, jotka ovat aina valmiita toimittamaan tiedotusmateriaalia - ja loppujen lopuksi teille, kunnioitetut lukijat, jotka olette tunnustaneet Mosaiikin omaksi lehdeksenne.

Miten mukavaa olikaan lukea teidän kirjeitänne ja onnittelujanne, jotka oli osoitettu toimitukselle ja kahdelle lehdelle, Mosaiikki- ja Mosaiikki-Vaasa –lehdille. Aivan niin, en ole erehtynyt. Kerron niille, jotka ovat unohtaneet tai eivät tiedä: vuodesta 2007 lähtien Vaasan kaupungin maahanmuuttajille on ilmestynyt oma lehti, jonka nimi on Mosaiikki-Vaasa. Se eroaa Jyväskylän Mosaiikista siten, että siinä on 14 omaa sivua, joilla kerrotaan Vaasan maahanmuuttajille tärkeistä asioista. Näitä info-sivuja toimittaa Mosaiikki-Vaasa –projektin toimittaja-koordinaattori Svetlana Sivil.

Tässä juhlanumerossa päätimme yhdistää Jyväskylän ja Vaasan lukijoilta tulleet kirjeet. Kiitokset kaikille lämpimistä, meitä tukevista sanoista! Myös me haluamme tehdä lukijoillemme mukavia yllätyksiä. Niitä on kaksi. Lahjoitamme kaikille (sivulla 19) iloisen suomalaisen Rullaati-kansanlaulun sanat, ja sivulla 20 on askartelun mestareille mielenkiintoinen ohje, jonka avulla voi tehdä syksyisen kimpun.

Hyvää jatkoa ja onnea teille kaikissa toimissanne!

Kunnioittavasti, Mosaiikki-lehden
päätoimittaja Tatjana Doultseva ja toimituksen innokas porukka

Valitettavasti iloiseen juhlaamme liittyy myös surullisia sävyjä. Miksi elämässä ilo ja suru kulkevat niin usein yhdessä?

Kauhajoen tragedia on jälleen järkyttänyt koko Suomea. Ikään kuin viimevuotinen ei olisi riittänyt, jotta voisi unohtaa ikuisiksi ajoiksi tuon kauhean sivun suomalaisessa, yleensä rauhallisessa ja suhteellisen turvallisessa elämässä. Jälleen ilmaan nousi ikuisia kysymyksiä: Miten pitäisi olla? ja Mitä pitäisi tehdä?

Ilmaisemme syvän osanottomme kaikille Kauhajoen tragedian uhrien läheisille, sukulaisille, ystäville ja tuttaville.

Mosaiikki-lehden toimitus

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика