№ 2 ( 30 ) 2017

Monaliiku innostaa maahanmuuttajanaiset
mukaan naisten kympille

Lenkkeily- ja hyvinvointitapahtuma Naisten Kymppi
järjestettiin 20.–21.5. Helsingissä


Monikansallisten ja maahanmuuttajataustaisten naisten ja tyttöjen liikuntamahdollisuuksia edistävä yhdistys Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry (Monaliiku) osallistui tänä vuonna 6. kerran tapahtumaan yhteensä 75 liikunnasta innostuneen maahanmuuttajanaisen kanssa. Tämä on yhdistyksen historiassa suurin ryhmä, joka osallistui Naisten Kymppiin heidän toimintansa kautta.

Monaliikun toiminnan tarjoama mahdollisuus osallistua Naisten Kymppiin on monelle naiselle merkityksellinen. Osallistuminen Naisten Kymppiin voi olla monelle ensimmäinen kerta osallistua suureen koko kansan yleisö- tai liikuntatapahtumaan. Naisten osallistuminen tällaiseen tapahtumaan edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta osana suomalaista yhteiskuntaa, joka taas auttaa kotoutumaan.

Monaliikun rooli korostuu silloin, kun naiset kaipaavat lisärohkaisua tulla mukaan ja uskoa omien kykyjen ylittämiseen. Tapahtumaan mennään yhdessä porukalla, lämmitellään ja vietetään aikaa yhdessä, jonka jälkeen lähdetään yhdessä liikkeelle Naisten Kympille.

Monaliikun tehtävänä on edistää monikansallisten naisten ja tyttöjen hyvinvointia ja tasavertaisia liikuntamahdollisuuksia uskonnosta, ihonväristä tai kansallisuudesta riippumatta. Maahanmuuttajataustaisten naisten kokonaisvaltaista hyvinvointia liikunnan avulla edistävä hanke "Elämäni Kunnossa" (2015–2017) aktivoi maahanmuuttajataustaisia naisia terveellisiin elämäntapoihin ja säännölliseen liikunnan harrastamiseen, ja näin voimaanuuttaa heitä huolehtimaan omasta terveydestään itsenäisesti. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.


Lähde: Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry
Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика