2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 4 ( 12 ) 2012Mosaiikki–Helsingin toimitukselta

Hyvä lukija!

Kädessäsi on Mosaiikki–Helsinki-lehden vuoden 2012 neljäs numero. Kaikkihan me tiedämme, että vaikka aika kuluu hitaasti, niin toisaalta se menee ohi nopeasti. Taas on vuosi tullut päätökseensä. Vuosi olikin mielenkiintoinen ja tapahtumia riitti: oli maailman design-pääkaupunkivuosi ja juhlittiin Helsingin 200 vuotta pääkaupunkina.

Lehden sivuilla esittelemme lukijoillemme elämää eri kanteilta. Tästä numerosta voitte lukea venäjän kielen opiskelusta paikallisissa kouluissa tai logopedin neuvoja lapsen änkytykseen.

Aikuisetkin tarvitsevat asiantuntija-apua. Nykyelämästä ei selviä ilman stressiä. Tästä syystä mielenterveysongelmat ovat ikävä kyllä ajankohtainen aihe. Tiesittekö, että Helsingissä on psykoterapiakeskus Vastaamo ja verkkoneuvontapalvelu Vastaamo.fi, jonka kautta voi saada vastauksia mitä moninaisimpiin kysymyksiin yhdeksällä kielellä, myös venäjäksi? Palveluiden käyttämiseksi tarvitaan vain palveluseteli, jonka voi saada kunnalta, tai sen voi ostaa itse verkkokaupasta. Aiheesta lisää Mental Capital Care Oy:n jutussa.

Niille, joilla on onni olla terveenä ja joita ulkomaanmatkailu kiinnostaa terveysalan asiantuntijoiden neuvoja enemmän, suosittelemme ehdottomasti Mosaiikki matkustaa -juttusarjaamme. Tällä kertaa kerromme legendaarisesta ja salaperäisestä Petrasta. Artikkelin kirjoittaja Irina Romanova kertoo viihdyttävästi lehtemme lukijoille ihmeellisestä matkastaan: ”Maa kätkee monta salaisuutta ja arvoitusta. Erään legendan mukaan kallioiden kätkössä on nabatealaisten kulta-aarteita.” Kuulostaako mielenkiintoiselta? Jos kuulostaa, niin avatkaa lehti ja lähtekää rohkeasti mukaan matkalle!

Vladimir Losev puolestaan kertoo vaikutelmistaan Pietarin-matkalta. Hän osallistui matkalle venäläisten maanmiesten Suomen-delegaatiossa, joka otti osaa maanmiesten kansainvälisen yliopiston toimintaan. Venäjän Presidentin päätöksellä vuosi 2012 oli Venäjän historian vuosi. Tästä syystä myös kansainvälisen yliopiston maanmiehille järjestetyn luentosarjan yhteisenä teemana oli ”Oppien Venäjän historiaa”. Kymmenen päivän opintojaksolle Nevan rantamille saapui 70 osanottajaa 15 eri maasta. Kaikki paikalle tulleet olivat tavalla tai toisella tekemisissä Venäjän historian kanssa: kaikkia heitä kiinnostaa isänmaansa kohtalo historian kuluessa, sen menneisyys ja nykyisyys. Muistiinpanoja tältä matkalta voitte lukea sivulta 38.

Takana ovat perinteiset juhlat – joulu ja uusivuosi, joiden aikana istuimme mielellämme katetun pöydän ääressä maistellen erilaisia herkkuja. Aiheellista onkin puhua myös ruoasta, tai jopa sen designista. Haluatteko tietää aiheesta lisää? Siinä tapauksessa lukekaa juttu ruokadesignista numerosta 1/2013. Älkää hätääntykö, ette lukeneet väärin: artikkeli julkaistaan lehtemme ensi vuoden ensimmäisessä lehdessä. Pitäkää mielessä!

Kuluu vuosi.
Rapisee sen viimeinen lehti.
Säilyköön siitä hyvä puoli,
Pysyköön poissa huonompi.

Hyvää Uutta vuotta, arvon lukijat!

Laine Huttunen, Helsinki
Suomennos: Tiia Moilanen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика