2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (14)


№ 3 (13)


№ 2 (12)


№ 1 (11)

№ 3 ( 13 ) 2013

Mosaiikki-Savon toimitukselta

Satoisaa syksyn alkua!

Kuopion tori on valmis usean vuoden remontin jälkeen. ”Muailman napa” onkin nyt tyylikäs kokonaisuus, jota kelpaa esitellä Kuopioon tuleville vieraille.

Tässä lehdessä tutustumme Kuopion kaupungissa ystävyyskaupunkisuhteita useita vuosia hoitaneeseen Pauli Kurkirinteeseen sekä tänä vuonna 50 vuotta täyttävään Puijon torniin. Perehdymme myös puhelimitse tehtäviin kauppahuijauksiin sekä siihen, mitä on lähisuhdeväkivalta. Lisäksi kuulemme, miten viisumikeskuksen toiminta on lähtenyt käytiin Petroskoissa.

Koulut ovat alkaneet, samoin monet harrastusmahdollisuudet ja suomen kielen kurssit. Mosaiikki-lehtemme sopii erinomaisesti suomen kielen opiskelun välineeksi, sillä lehden sisältö on kaksikielinen.

Lehtemme on ilmainen ja sitä jaetaan useissa eri paikoissa. Kuopiossa jakelupaikkoja ovat Suomi-Venäjä-Seuran toimisto, Monikulttuurikeskus Kompassi, kaupunginkirjastot, kansalaisopisto, maistraatti, TE-toimisto, ortodoksinen seurakuntatalo, kaupungin palvelupiste, kaupungin pakolaisyksikkö, Kuopion matkailupalvelupiste, Hotelli Atlas ja Savon ammatti- ja aikuisopiston suomen kielen ryhmät. Muualla maakunnassa jakelupaikkoja ovat Iisalmen maahanmuuttoneuvonta, Varkauden kaupungintalon infopiste, Nilsiän ja Suonenjoen TE-toimistot, Iisalmen maistraatti ja Kiuruveden ortodoksinen seurakuntatalo. Lehteä voi myös tilata suoraan kotiin, ohjeet löytyvät lehden taka-aukeamalta.

Antoisia lukuhetkiä toivottaen,

Tiina Ynnilä

Mosaiikki-Savo-lehden toimittaja-koordinaattori

tiina.ynnila@venajaseura.com

puh. 0400 640 526

Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика