2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 11 (33)


№ 10 (32)


№ 9 (31)


№ 8 (30)


№ 7 (29)


№ 5-6 (27-28)


№ 4 (26)


№ 3 (25)


№ 2 (24)

№ 4 ( 26 ) 2007

Metallin osaajat -projekti tarjoaa erilaisia keinoja Jyväskylän seudun metallialan yrityksille työntekijöiden löytämiseksi

Keski-Suomen metallialan yrityksissä on jatkuva ja kasvava tarve alan ammattilaisista. Metallin osaajat -projektin puitteissa on muodostettu täsmääjätiimi, jossa yhdistetään yrityselämän, työvoimahallinnon ja ammatillisen koulutuksen osaaminen. Tiimin tarkoituksena on tuoda yhteiseen käyttöön jokaisen organisaation asiantuntemus ja varmistaa sujuva tiedonkulku.
Täsmääjätiimi kehittää ja organisoi yritysten tarpeisiin vastaavia koulutus- ja ohjausmenetelmiä sekä haastattelee metallin työnhakijoita ammattiryhmittäin. Henkilökohtaisen haastattelun tavoitteena on selvittää henkilön työllistymis- ja jatkokoulutusmahdollisuudet.


Työntekijöitä yritysten tarpeisiin Suomesta ja ulkomailta

Metallin osaajat -projekti tukee yrittäjää työperäisten maahanmuuttajien rekrytoinnissa yhteistyössä työvoimatoimiston EURES-palvelun kanssa. EURES-palvelu on eurooppalainen työnvälityspalvelu, joka neuvoo sekä työnhakijoita että työnantajia työskentelyyn, asumiseen ja elämiseen liittyvissä asioissa muissa EU/ETA-maissa. Lisäksi projekti auttaa työntekijän kotouttamisessa Suomeen järjestämällä tarvittaessa esimerkiksi tulkkausapua sekä kieli- ja ammattikoulutusta.


Opiskelijoiden ohjaustoiminta ja armeijasta palaavien kartoitus

Tänä keväänä valmistuville opiskelijoille on järjestetty ohjausresurssi oppilaan yksilölliseen valmentamiseen ja tukemiseen työpaikkaan sijoittumisessa sekä täydennyskoulutusvaihtoehtojen läpikäymisessä.

Täsmääjätiimi kartoittaa kevään 2007 aikana myös ne armeijasta kotiutuvat henkilöt, joilla on metallialan tutkinto mutta ei työpaikkaa. Työ- ja opiskelumahdollisuuksista kerrotaan varuskunnissa kesäkuussa järjestettävissä infotilaisuuksissa.


Koulutusta tarpeiden mukaan

Koulutuksen suunnittelu tehdään yhteistyössä yrityksen kanssa, jotta saadaan selville todelliset tarpeet ja minimiosaamisvaatimukset. Tällainen täsmäkoulutus voi olla kestoltaan esimerkiksi kolme viikkoa, ja ryhmäkoko sovitaan tarpeiden mukaan. Täsmäkoulutusta tarjotaan entistä joustavammin huomioiden sekä yrityksissä jo työskentelevien henkilöiden että työnhakijoiden koulutus.

Työnhakijan ammattitaitoa voidaan täydentää työvoimakoulutuksella, ja yritys voi myös kouluttaa työntekijöitä suoraan yrityksen tarpeisiin yhteishankintakoulutuksena. Lisäksi yrityksen työntekijöiden koulutuksia järjestetään projektin kautta joko yrityksissä tai oppilaitoksissa. Tähän koulutukseen on mahdollisuus saada tukea.

Koulutuksissa voi tutustua alaan tai täydentää jo hankittua ammattitaitoa. Koulutukset ovat lyhytkestoisia täsmäkoulutuksia ja pidempiaikaisia tutkintoon tähtääviä koulutuksia.

Metallin osaajat -projektia rahoittaa Keski-Suomen TE-keskuksen työvoimaosasto. Projekti on ESR-rahoitteinen, ja sitä hallinnoi Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy. Metallin osaajat -projekti kestää helmikuun 2008 loppuun saakka. Projektissa ovat mukana Jyväskylän työvoimatoimisto ja Jyväskylän aikuisopisto.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Heikki Kinnunen
Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy
Puh. (014) 652 197, 040 553 8019
heikki.kinnunen@jykes.fi
Lähde: www.jykes.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика