2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (17)


№ 3 (16)


№ 2 (15)


№ 1 (14)

№ 4 ( 17 ) 2015

Taideperhe Petroskoista

Imatran Kulttuuritalo Virrassa pidetään 5.–28.1.2016 kolmen petroskoilaisen taiteilijan perhenäyttely 3-Ko eli Natalia, Valeri ja Maksim Košelev

Taideperhe Petroskoista
Maksim Košelev, Natalia Košeleva, Valeri Košelev, Ulla Särkinen ja Andrey Karkkonen (vasemalta oikealle).


Näyttelyn avajaiset pidetään Imatran Kulttuuritalo Virrassa 3. kerroksessa 5.1.2016 klo 17-19. Paikalla ovat myös Valeri, Natalia ja Maksim Košelev. Tällainen ilmoitus ilmestyi Imatran kaupungin Facebook-sivulle ja herätti heti käyttäjien huomion. Kovasta pakkasesta huolimatta näyttelyn avajaisiin saapui paljon ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita taiteesta. Avajaisissa taiteilijat kertoivat itsestään, taiteestaan, jonka jälkeen he seurustelivat yleisön kanssa. Näyttelyn työt olivat niin mieluisia, että melkein heti 5 taulua ja 1 juliste oli varattu.

Taideperhe PetroskoistaTaideperhe Petroskoista

Natalia Košeleva on kuuluisa taiteilija Karjalassa, pedagogi, suunnittelija sekä monien näyttelyiden osallistuja Venäjällä ja ulkomailla. Hän tekee grafiikkaa sekä akvarelli-, pastelli- ja öljyvärimaalauksia. Natalia on taitava, monipuolinen, etsivä taiteilija. Tämän lisäksi hän on myös intohimoinen matkaaja ja on usein toteuttajana tai aloitteentekijänä kansainvälisissä hankkeissa ja näyttelyissä. Niitä hän on tehnyt useissa maissa: Suomessa, Ruotsissa, USA:ssa, Saksassa, Kroatiassa jne. Natalian runolliset ja filosofiset maalaukset ja akvarellit ovat todella romanttisia ja ne lumoavat tavallisten elementtien epätavallisilla muodoilla. Natalia saa vaikutteensa luonnosta: joskus voimakas mielikuvituskimmoke muuttuu todelliseksi. Kerran Amerikassa hän näki kukan, jonka hän oli suunnitellut työpajassaan. Hänen töitään on monissa maissa: USA:ssa, Italiassa, Kroatiassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Taideperhe Petroskoista

Valeri Košelev on taiteilija, graafikko ja monivuotinen opettaja. Hän tekee grafiikkaa, maalauksia ja ihastuttaa paperiveistoksillaan. Hän on myös osallistunut moniin taidenäyttelyihin. Valeri on opettanut pitkään Petroskoin yliopistossa. Hän on julkaissut neljä lapsille ja aikuisille suunnattua kirjaa paperinkäsittelytaiteesta, ja niistä on otettu jo muutamia painoksia. Imatran näyttelyssä oli esillä Valerin paperiveistoksia, jotka ovat myös suomalaisten taiteilijoiden suosiossa. Valerin töitä katsellessa yllättyy siitä, miten paljon voikaan sanoa tavallisella valkoisella paperilla.

Valeri ja Natalia tutustuivat opiskeluaikana Herzenin yliopiston taideosastolla Leningradissa ja ovat jo yli 40 vuotta kulkeneet yhdessä tehden rakastamiaan asioita – taidetta ja opetustöitä.

Taideperhe Petroskoista

Košelevin perheen nuorta polvea edustaa poika Maksim Košelev, joka on kulkenut vanhempiensa jalanjäljissä ja valmistunut samasta oppilaitoksesta Pietarista. Maksim on taiteilija ja muusikko, joka asuu ja työskentelee Petroskoissa. Hän tekee grafiikkaa, julisteita, taidemaalausta ja suunnittelutöitä. Maksim on kuuluisan Revolver-rock-bändin solisti ja kappaleiden tekijä. Bändi käy toistuvasti kiertueilla Suomessa. Näyttelyssä esillä olleet Maksimin tekemät julisteet ovat todella mahtavia, koska niissä on filosofisia ajatuksia ja hienovaraista huumoria.

3-Ko:n näyttely järjestettiin Imatran ja Petroskoin yhteisenä kulttuurihankkeena. Toivotamme taiteilijoille Natalia, Valeri ja Maksim Košeleville jatkossakin menestystä ja kiitämme mahdollisuudesta tutustua heidän taiteeseensa sekä erinomaisesta kanssakäymisestä yleisön kanssa.

Nykyisin teillä on Imatralla faneja!

 

Teksti ja kuvat: Svetlana Ranta

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика