2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 1 (01)

№ 1 ( 01 ) 2011

Hyvät lukijat!

Pidätte kädessänne Mosaiikki-Etelä-Karjalan ensimmäistä numeroa. Vihdoin meidänkin seudullemme on tullut hyviä uutisia!

Olen iloinen voidessani ilmoittaa teille, että Jyväskylässä vuodesta 2004 lähtien ilmestyneen Mosaiikki-lehden toimitus on ystävällisesti suostunut auttamaan meitä perustamaan lehden paikallisosaston, jonka nimeksi tulee Mosaiikki-Etelä-Karjala, sillä sen tarkoituksena on välittää tietoa kyseisestä alueesta. Lehden tämä numero on omistettu Imatran kaupungille ja sen asukkaille.

Jatkossa meillä on tarkoitus tiedottaa ja kertoa koko Etelä-Karjalan alueen tapahtumista, mukaanlukien Lappeenranta ja Ruokolahti.

Aloitteen paikallisen Mosaiikki-Etelä-Karjala-lehden julkaisemisesta on tehnyt Imatralla toimiva venäläinen kulttuuriyhdistys Lyyra. Me toivomme, että tämä hanke menestyy ja muodostuu mielenkiintoiseksi, etenkin kun samanlaiset hankkeet toimivat jo hyvin Tampereella, Kuopiossa, Helsingissä ja Vaasassa. Näissä kaupungeissa on julkaistu paikallisia Mosaiikki-lehtiä jo useamman vuoden ajan.

Koska tämä seutu on Suomen tiheimmin asuttu venäjänkielinen alue, on venäjänkielisen aikakausijulkaisun puuttuminen tuntunut täällä erityisen selkeästi, ja etenkin kaksikielisen julkaisun, jota voivat lukea sekä venäjänkieliset maahanmuuttajat että paikalliset asukkaat.

Lehden julkaisemisen päätarkoituksena on se, että välittäessämme hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa suomen ja venäjän kielillä vaikutamme suomalaisen yhteiskunnan muuttumiseen positiiviseen suuntaan, autamme maahanmuuttajia kotoutumaan ja sopeutumaan Suomeen ja edistämme yhteistyön ja yhteisymmärryksen kehittymistä erilaisten yhdistysten, organisaatioiden ja maahanmuuttajien kanssa työskentelevien viranomaisten kanssa. Tarkoituksena on myös myötävaikuttaa siihen, että paikallisten asukkaiden ja maahanmuuttajien välinen syrjäytyneisyyden ja vieraantuneisuuden tunne vähenisi.

Mosaiikki ry julkaisee Mosaiikki-lehtiä useissa suomalaisissa kaupungeissa, ja sen hankkeiden toiminta perustuu avoimuuden, tasa-arvoisten mahdollisuuksien ja monikulttuurisen yhteiskunnan periaatteille.

Lyyra ry on projektin paikallinen koordinaattori ja se päättää asioista paikallisella tasolla. Järjestömme vastaa myös paikallisten artikkelien kokoamisesta sekä lehden jakelusta alueella. Toivon hartaasti, että kaikki pitävät uuden lehden ensimmäisestä numerosta, ja että niistä jotka lukevat sen kannesta kanteen, tulee jatkossa lehden vakituisia lukijoita.

Tervetuloa lukemaan uutta lehteä, toivotan kaikille mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lukuhetkiä!

Svetlana Ranta, toimittaja-koordinaattori

Voitte lähettää palautetta, toiveita ja kommentteja sekä omia artikkeleita ja muita materiaaleja tuleviin lehtiin osoitteeseen svetlana.mosaiikki@gmail.com

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика