2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 3 ( 15 ) 2013



Järjestöjen viestintäpäivä 2013

Järjestöjen viestintäpäivä järjestettiin tänä vuonna 4.9.2013 Helsingissä Astoria-salissa. Tilaisuus on suunnattu RAY:n avustusta saavien järjestöjen viestintäjohtajille, viestintäpäälliköille, tiedottajille ja viestintää hoitaville projektityöntekijöille.

Matti Hokkanen

Viestintäjohtaja Matti Hokkanen halusi tuoda esiin RAY:n arvoketjun ja sen toimijat. RAY:n toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 75 vuotta. RAY:n toiminnassa korostuvat luotettavuus ja vastuullisuus. 75 vuoden aikana RAY on kerännyt yhteiseen hyvään varoja yli 12 miljardia euroa, josta yli 9 miljardia sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaan. Tänä vuonna järjestöille jaetaan avustuksia 301 miljoonaa euroa. Tällä tuella pidetään huolta kymmenistä tuhansista suomalaisista heidän erilaisissa elämäntilanteissaan. Vuosittain avustuksia saa noin 900 järjestöä. Lisäksi Valtiokonttorille osoitetaan 112,3 miljoonaa euroa sotiemme veteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Yhteensä suomalaiseen hyvinvointiin ohjataan 413,3 miljoonaa euroa. Suomalaista hyvinvointia haastavat mm. päihteet, mielenterveysongelmat, väestön ikärakenteen muutos ja maahanmuutto. RAY on olemassa jakaakseen yli miljoona euroa päivässä tärkeisiin osoitteisiin.

Tärkeä linkki pelaajan ja Ray:n välissä ovat yhteiskumppanimme: tuhannet kaupat, kioskit, liikenneasemat ja ravintolat, joihin Ray:n pelit on sijoitettu. Ray:ssä lähinnä pelaajaa ovat pelinhoitajat, ketjun loppupäässä taas avustusosasto. Siihen väliin sijoittuvat pelien suunnittelijat, tieto- ja rahaliikennejärjestelmien asiantuntijat, jakelu, hallinto ja monet muut isolle yritykselle välttämättömät toiminnot. Pelaajan raha jatkaa matkaansa järjestöille, joiden työntekijät ja vapaaehtoiset ovat seuraava lenkki ketjussamme. Lopullinen hyötyjä on avun tai tuen tarpeessa oleva ihminen. Meidän kaikkien arvoketjuun kuuluvien on hyvä muistaa, että tärkeimmät tekijät ovat ketjun päissä: pelaaja, joka rahoittaa koko homman ja ihminen, jonka vuoksi tätä ketjua ylläpidetään.

Onnellista on, että niin moni meistä suostuu ottamaan apua vastaan kohdatessaan vaikeuksia. Toisten auttaminen tekee onnelliseksi.

Päivän aikana kuultiin mm. Breezeway Oy:n Tuuli Kahman puheenvuoro markkinoinnin ja viestinnän palveluiden ostamisesta. Tuulilla on monipuolinen kokemus eri liiketoimintojen ja yhteisöjen kumppanivalinnoista sekä kotimaassa että kansainvälisesti, niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Markkinoinnin konsultointi tarkoittaa pitkäjänteistä toimintaa, missä luodaan strategia ja jalkautumissuunnitelma brändin kehittämiseen. Systemaattinen ja ammattitaitoinen valintaprosessi auttaa välttämään kalliit virhevalinnat. Asiakas säästää resurssejaan, aikaa ja rahaa ja saa tavoitteisiinsa parhaiten sopivan yhteistyökumppanin.

Tuomo Pietiläinen

Median näkökulmasta järjestöjen viestintää käsitteli tilaisuudessa Tuomo Pietiläinen Helsingin Sanomista. Sekä uusi RAY:n avustustoiminnan lehti julkistettiin. Kansainvälisenä vieraana oli yhteiskunnallisen markkinoinnin "grand old man", professori Jeff French esityksellään ”Systematic Social Marketing”. Jeff Frenchin puheenvuoron aiheeseen voit tutustua mm. osoitteessa www.strategic-social-marketing.org.

Sisään verkkoseminaariin pääset suoraan sivulta www.videonet.fi/ray/20130904.

Tekstin on toimittanut Irina Senkina
Kuvat: Irina Senkina

Lähde: www.ray.fi

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика