2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 7 (15)


№ 6 (14)


№ 5 (13)


№ 4 (12)


№ 3 (11)


№ 2 (10)


№ 1 (09)

№ 2 ( 10 ) 2008

Luetaan yhdessä!

Suomen UNIFEM ja Zonta International Piiri 20 järjestävät Luetaan yhdessä! - Vi läser tillsammans -kampanjan maahanmuuttajanaisten ja –tyttöjen luku- ja kielitaidon edistämiseksi ja tukeakseen heidän sopeutumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Kampanja on tärkeä, sillä Suomessa on satoja jo äidinkielelläänkin lukutaidottomia maahanmuuttajia. Suurin osa heistä on naisia.

Luetaan yhdessä! -kampanjalla pyritään vuosien 2008–2009 aikana tavoittamaan sekä täysin lukutaidottomia että suomea heikosti taitavia maahanmuuttajanaisia ja -tyttöjä. Toiminta täydentää viranomaisten kotouttamisohjelmia, sillä se tavoittaa maahanmuuttajanaisia, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet virallisten ohjelmien ulkopuolelle. Syynä voivat olla esimerkiksi toistuvat raskaudet tai masennus.

Vaasassa käynnistyi tammikuussa neljä ryhmää ulkomaalaistoimiston ja Vaasan setlementtiyhdistyksen projektien yhteyteen. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa: ma, ti, ke ja to klo 10-12. Kussakin ryhmässä on neljä opettajaa ja kymmenisen oppilasta. On tärkeää, että opettajia on useita, sillä oppilaat ovat taidoiltaan eritasoisia. Lisäksi opettaminen on vapaaehtoistoimintaa, jossa opettajalla pitää olla mahdollisuus olla poissa esimerkiksi matkan tai tentin vuoksi. Tarpeen mukaan voimme aloittaa myös uusia ryhmiä eri puolella kaupunkia.

Vertaisopettajat ovat eläkkeellä olevia aktiivisia naisia, ja mukana on myös neljä korkeakouluopiskelijaa.  Oppilaat ovat hyvin motivoituneita ja opettajat innostuneita. Vaasan kaupunki on ottanut kampanjan lämpimästi vastaan ja antoi tukea materiaali- ja kopiointikuluihin.

Haluatko oppia lukemaan, puhumaan ja kirjoittamaan suomea? Tule mukaan tiistaina tai keskiviikkona klo 10-12, osoite Hartmanninkuja 4, Vaasa.

Olet tervetullut ryhmään, vaikka et osaisi kirjoittaa ja lukea millään muulla kielellä etkä vielä osaisi lainkaan puhua suomea. Tarvittaessa voit ottaa pikkulapsesi mukaan. Koska kaikki opettajat ovat vapaaehtoisia, on opetus Sinulle maksutonta.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki maahanmuuttajanaiset, mutta ensisijaisesti ryhmä on tarkoitettu pikkulasten äideille, jotka eivät pääse joka päivä kokoontuville kursseille tai vanhemmille naisille, jotka toivovat rauhallisesti etenevää opetusta.

Voit tulla myös parantamaan kielitaitoasi, jota tarvitset ammatillisia opintoja varten.

Lisätietoja antaa: Hilkka Vuorensivu
puh. 050 5919214

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика